Proč si poslechnout audioknihu?

recenze

Vzdělaná (2020) 4 z 5 / veruptackova
Vzdělaná

Skutečný příběh Tary Westoverové před lety spustil lavinu nadšení, po které byla kniha poměrně rychle vyprodaná. Nyní jsme se dočkali nejen dotisku, ale i její audioknižní verze.

Přiznávám, že po tolika nadšených recenzích jsem možná čekala ještě o trošku víc. Přesto nejsem zklamaná a tento příběh o dívce, která vyrůstala v rodině surrvivalistů, kvůli přesvědčení rodičů nechodila do školy nebo k lékaři a dokonce neměla rodný list, vám k poslechu rozhodně doporučuju. Jeho tempo by však někteří mohli označit za pomalejší a právě proto si myslím, že audiokniha je tou správnou volbou. Sama přiznávám, že bych asi po náročném dni zvládla přečíst pouze pár stran narozdíl od poslechu, který mě díky skvělé interpretaci pohltil.

Je až fascinující, když si člověk uvědomí, co vše Tara zvládla dokázat a z jakých podmínek vzešla. Byť je jen o pár let starší než já, vyrůstala v pro mě naprosto nepředstavitelném prostředí a já byla mnohdy při poslechu šokovaná, že poslouchám příběh v podstatě vrstevnice a ne někoho narozeného o několik desetiletí dříve.

O to fascinující byl pohled do duše jednotlivých členů její rodiny. Složité povahy, zvláštní a nefunkční vztahy, spousta překážek a neuvěřitelné odhodlání. Co vše ve vás zanechají vaše kořeny, přestože se dokážete vymanit z vlivu vaší rodiny. Jak těžko se některé zažité pravdy mění.  O tom všem je Vzdělaná. Zkrátka fascinující poslech.

Komentáře (0)

Přidat komentář