Skvělý příběh, nádherná ořízka .. Tohle prostě chcete mít ve své knihovně!

recenze

Čtvrté křídlo (2024) 5 z 5 / veruptackova
Čtvrté křídlo

Čtvrté křídlo YA romantasy, kterou si zamilovalo miliony čtenářů (no asi hlavně čtenářek) po celém světě.

Vše se točí okolo Violet Sorrengailové, která se celý život připravuje, že nastoupí do kvandrantu písařů a svůj život zasvětí knihám. Její matka to však vidí jinak a protože se generálce Sorrengailové ne prostě neříká, Violetin život nabere naprosto jiný směr. Místo poklidného života písařky, musí denně bojovat o svůj život, aby se stala dračí jezdkyní.

Rebecca Yarros vzala představuje svět plný krutosti, intrik a draků. Představte si jakékoli klišé, které se v YA fantasy objevuje a tady ho najdete. Křehká hlavní hrdinka, hatetolove linka, draci, magie, bad guy, zvraty, pořádné cliffhangery...  Ale pozor, přestože je tu tolik známých prvků, ono to prostě spolu perfektně funguje a já byla chycena od první strany. Nechybí i špetka sarkasmu, díky kterým si nejednu postavu zamilujete.

Celou dobu čtení jsem přemýšlela, jestli jsem z knihy tak nadšená, protože tento žánr už čtu minimálně. Nebo jestli je to tím, že jsem před Čtvrtým křídlem četla svůj zatím největší letošní přehmat anebo je tak kniha prostě tak skvělá. Každopádně já se rozhodně řadím k nadšeným fanouškům Rebeccy Yarros a už netrpělivě vyhlížím pokračování! Tohle si prostě chcete přečíst. Hodnocení 4,6 na Goodreads prostě kniha nemá náhodou.

Kniha oficiálně vychází 28.3.2024 a díky skvělému příběhu a nádherné ořízce to je prostě kousek, který chcete mít ve své knihovně. Já teda rozhodně ano!

Komentáře (0)

Přidat komentář