Audiokniha - Buď užitečný: 7 zásad pro život

recenze

Buď užitečný: 7 zásad pro život (2024) 4 z 5 / veruptackova
Buď užitečný: 7 zásad pro život

Seberozvojovou literaturu moc nečtu a když už mě nějaká kniha zaujme, většinou sahám po audioknize. Jednoduše proto, že díky poslechu si informace lépe zapamatuju a donutí mě to o nic více přemýšlet. A stejně tomu bylo i této audioknihy, u které je asi z názvu jasné, o čem je.

Arnold Schwarzenegger je bezesporu úspěšný muž, který se zvládl prosadit v kulturistice, Hollywoodu i usednout do křesla guvernéra Kalifornie. A asi většina z nás tuší, že si za svých snů nedosáhl náhodou, ale tvrdou prací na sobě samém. To je taky jedna z hlavních myšlenek, kterou se snaží v audioknize předat ostatním. Donutí vás také vyjasnit si cíle, uvědomit si, kolik času promrháte a celkově zapřemýšlet nad dosavadním, ale i budoucím životem.  

Co se týká interpretace, všichni víme, že pan Soukup patří ke špičce ve svém oboru. Tentokrát ale musím přiznat, že jsem zpočátku měla trochu potíže se zaposlouchat. Nějak mi ten projev neseděl a opravdu jsem si hledala, kdo ve kterém filmu Arnolda daboval a proč mi to tak úplně nesedí. Navíc se na pár místech projev střídal a já si říkala, jestli třeba v knize nejsou nějaké fotografie, ke kterým by patřil nějaký popisek, a proto ta náhlá změna.
Každopádně jsem si za chvíli zvykla, ponořila se do Arnoldovi vize a ano, uvědomila si spoustu věcí. Pár bodů a zásad jsem začala okamžitě používat při každodenním rozhodování a musím říct, že mi asi žádná "seberozvojovka" toho zatím tolik nepředala.  

Za největší plus audioknihy a důvod,proč pro mě tohle nebyla jen další várka prázdných řečí, je jsou příklady ze života samotného autora. Opravdu skvělé odbočky do Arnoldovi minulosti, které vám toho hodně dají a já navíc získala chuť přečíst si i jeho životopis.
Tohle byl rozhodně zajímavý a přínosný poslech.

Komentáře (0)

Přidat komentář