Příběh první sestry

recenze

Sedm sester (2016) 4 z 5 / knihovnička007
Sedm sester

První díl šestidílné série o šesti sestrách.
Nejstarší ze sester je Maia. Krásná mladá a chytrá dívka, která si ale nevěří a zavřela se před celým světem. Jejich adoptivní otec Sůl všechny své dcery miluje a každá je úplně jiná. Nejstarší Maia se ráda učí cizí jazyky, umí jich několik a živí se jako překladatelka. Své dětství prožila s pěti dalšími sestrami uprostřed jezera nedaleko Ženevy.
Po smrti otce se ale její život změní, stejně jako jejím sestrám. Každé ze sester dá muž dopis s instrukcemi, kde najít své biologické rodiče.
Maia zjistí, že její rodina pochází z Brazílie a vydává se do Ria.. A samozřejmě, jak to v takových knihách bývá, najde sebe i své sebevědomí...
Na knize mi vadilo nejvíc to, že v podstatě 95% příběhu je napsáno na zadní straně knihy a pokud si přečtete anotaci, nemusíte knihu vůbec číst, což je velká škoda. Mi to naštěstí nevadí, knihu jsem četla s radostí i tak.
Překvapila mne historie Crista nad městem a celý příběh okolo, při čtení jsem si zjišťovala další informace o stavbě atd.
Je škoda, že nejvíce prostoru dostala Bel, dalším postavám se tolik místa nedostává, což je velká škoda. Zvlášť na některé bych byla také zvědavá...
Kniha se četla velmi dobře a už se těším na další pokračování o sestrách...

Komentáře (0)

Přidat komentář