Přečteno: Zvěsti

recenze

Zvěsti (2021) 4 z 5 / knihomolka239
Zvěsti

Autorovu první knihu jsem přečetla během jednoho večera a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Je vám tedy asi jasné, jak moc jsem se na Zvěsti těšila.

Příběh je vyprávěný z pohledu hned několika postav. Jak už jste si možná přečetli v anotaci, Kryštof a Tomáš jsou nevlastní bratři, kteří si ale vůbec nerozumí. Potom tu máme Karin, která nežije ve zrovna šťastním vztahu a Juliána, kterého naopak trápí ne úplně dobrý vztah rodičů. Dále v příběhu vystupují Daniela a Matyáš (bratr Erika). Poslední důležitou postavou je Erik, který byl před půl rokem nalezen mrtvý v nedalekém lomu. Pachatel ale nikdy nebyl dopaden a policie pouze konstatovala, že se jednalo o vraždu.

Jak sami vidíte, těch jmen je opravdu spousta a popravdě jsem se v nich ze začátku dost ztrácela. Na druhou stranu mám tento problém pokaždé, když příběh vypráví více postav a věřím, že spoustě z vás to vůbec vadit nebude.

Ale zpátky k příběhu. Ve městě dojde k další tragédii a nikdo neví, zda to byl pokus o vraždu nebo jen nešťastná shoda náhod. Souvisí to nějak se smrtí Erika?

Když porovnám první a druhou knihu, v té první jsem se skoro až bála. Obě jsou napínavé, ale ta první je plná děsivého napětí, kdy zkrátka nemůžete přestat číst.
V druhé knize se autor zaměřil spíše na napětí jako takové a hustou atmosféru, kdy až do poslední chvíle nevíme, co se vlastně stalo. Zvěsti určitě nejsou tak děsivé, jako Pamatuj na smrt. Každá z knih je ale jiná a autorovi to nemám za zlé.
Obě dvě jsou totiž skvěle napsané, promyšlené do detailu a je vidět, kolik si s nimi dal autor práce.

Jestli hledáte nějaký YA thriller, navíc od českého autora, Pamatuj na smrt i Zvěsti mohu jedině doporučit! Aleš Novotný je důkazem toho, že i současní čeští autoři umí skvěle psát a jejich knihy rozhodně stojí za přečtení! Čeká vás rychle ubíhající příběh, spousta napětí a mnoho myšlenek. Jsem přesvědčená, že spousta z vás knihu zvládne na jedno posezení, já bych to ostatně udělala taky, kdybych v té době měla dostatek času na to si s ní jen tak na večer zalézt.

Hodnotím 90 % a mohu doporučit!

Komentáře (0)

Přidat komentář