Přečteno: Matla

recenze

Matla - Kuchařka plná příběhů (2021) / knihomolka239
Matla - Kuchařka plná příběhů

Pokud jste sledovali kuchařskou soutěž MasterChef Česko, pravděpodobně vám neuniklo, že čtvrtou řadu vyhrál Roman Staša. Letos se z něj navíc stal autor kuchařky, která navíc obsahuje i pasáže, kde formou rozhovoru (zpracoval Jan Witek) mluví o různých etapách svého života.

Podle knihy tedy můžete vařit a zároveň si v ní přečíst něco o autorovi. U každého receptu najdete krátký odstavec o tom, jak se k němu autor dostal případně jaký pro něj má význam. Následuje klasický seznam surovin a postup. Co mi trochu chybělo byl počet porcí, který u receptů není uvedený a člověk tak musí odhadovat, kolik toho zhruba bude. Já bohužel nemám moc dobrý odhad a tak to pro mě byla trochu komplikace.

Co bych naopak vyzdvihla je jednoduchost receptů, které jsou ale i přesto zajímavé. Každý z nich je popsaný na jedné stránce, nevyužívají tedy žádných složitých postupů. Zároveň to nejsou recepty, které by byly třeba nějak dlouze vysvětlovat a kde by i obyčejný člověk netušil, co má vlastně dělat. Zkrátka je to kuchařka, se kterou by měl zvládnout vařit každý.
Na první pohled mě zaujal také obsah, který bych začala dávat povinně do všech kuchařek. Jedná se totiž o obsah, kde jsou u názvů i malé obrázky a vy tak hned vidíte, co zhruba budete vařit, případně co daný název vůbec znamená.

Kuchařku jsem pro vás samozřejmě i vyzkoušela, abych zjistila, jak se mi s ní vaří. A byla jsem spokojená, uvařit jsem zvládla a troufnu si říct, že se mi chilli con carne povedlo. Jediné, co mi v receptu scházelo byl, jak jsem již psala výše, počet porcí.

Za zaslání knihy k recenzi děkuji Albatros Media!

Komentáře (0)

Přidat komentář