Přečteno: Letní sázka

recenze

Letní sázka (2021) 3 z 5 / knihomolka239
Letní sázka

Pakliže je vám jméno Emily Henryová povědomé, možná je to proto, že autorka napsala YA příběh Milionkrát June.

Jak už jste možná slyšeli, kniha vypráví příběh January a Guse. Oba dva jsou spisovatelé, jen každý píše úplně jiný žánr. Ti dva se ale dostávají do spisovatelské krize a tak uzavřou sázku, která je z ní má dostat. January se pokusí napsat velký americký román zatímco Gus bude psát příběh se šťastným koncem. Jak tato spisovatelská sázka dopadne?

První, co mě na knize zaujalo je to, že poodkrývá svět spisovatelské profese a to, jak vlastně vznikají příběhy. Tím se zabývala především první polovina knihy, zatímco ta druhá už řešila převážně vztahy.

I přesto, že se jedná o odpočinkové letní čtení, měla jsem ze začátku trochu problém se začíst a v knize mi chyběla jakási jiskra, která by mě nutila číst dál. To se později trochu zlepšilo, ale stejně si myslím, že děj mohl ubíhat trochu lépe. Co vám ale mohu zaručit je to, že během čtení se rozhodně nebudete nudit a možná se i zasmějete nahlas. Autorka má totiž parádní humor, který krásně sedí do příběhu.

Jestli se něco autorce opravdu povedlo, je to postava January, kterou jsem si velice rychle oblíbila a byla výborně napsaná. Zároveň se mi líbilo jakým způsobem fungovala s Gusem a jak se jejich (ne)vztah vyvíjel.

Knihu bych doporučila jako odpočinkové letní čtení, jen počítejte s tím, že možná bude trochu náročnější se do ní začíst. Věřím ale, že se do ní stejně jako já dostanete a nakonec si řeknete, že to bylo vlastně fajn čtení.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Metafora!

Komentáře (0)

Přidat komentář