Přečteno: Ilustrovaný atlas roztomilých faktů o mláďatech

recenze

Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech (2020) / knihomolka239
Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech

Vzpomínáte si ještě na Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech, který jsem recenzovala v říjnu? Jen připomenu, že se jedná o dětskou knížku, ve které je vždy na dvojstraně jedno zvíře a k němu jeden nebo více faktů. Věděli jste, že pštros neumí couvat? A že vydry se během spánku drží za tlapky, aby je neodnesl proud? Nechybí navíc ani nádherné, roztomilé ilustrace, které si zkrátka nesmíte nechat ujít.

Dneska bych vám chtěla představit druhý díl - Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech. Jak už asi z názvu tušíte, tentokrát se autorka zaměřila na zvířecí miminka, což znamená, že můžete očekávat ještě větší dávku roztomilosti.

V knize je několik faktů, které si myslí, že většina z vás zná (třeba že mořské koníky rodí samec), takže pro vás pravděpodobně nebudou ničím novým. Na druhou stranu je tu ale spousta věcí, které jsem nevěděla a myslím si, že většina čtenářů také ne.

Tušili jste třeba, že netopýři rodí mláďata zavěšeni hlavou dolů a pupeční šňůra potom funguje jako lano, po kterém mládě vyšplhá k matce?

Stejně jako v předchozí knize nechybí ani krásné ilustrace, které určitě zaujmou jak dětské, tak i dospělé čtenáře.

Myslím si, že obě dvě jsou skvělými knihami pro děti. Obzvlášť v období, kdy zjišťují, jak svět kolem nich funguje a chtějí se dozvědět nové informace. Knížka je určená pro děti 5+.

Zároveň jsem si ale jistá, že potěší i dospělé a každý si v ní najde něco, co nevěděl.

Knížky na sebe nenavazují, takže je jedno, v jakém pořadí je budete číst, případně jestli si třeba pořídíte jen jednu. Za sebe mohu každopádně doporučit obě dvě.

Jestli vás ilustrace zaujaly a chtěli byste pravidelnou dávku dalších, doporučuji sledovat autorku i na instagramu (majasbok).

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media!

Komentáře (0)

Přidat komentář