Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech

Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438863/bmid_ilustrovany-atlas-legracnich-faktu--078-438863.jpg 5 93 21

Neuvěřitelná fakta o mláďatech ve druhé sbírce nevšedních atlasů od švédské autorky Věděli jste, že malé žirafy při narození padají z dvoumetrové výšky? (Auvajs!) Že malé koaly se zpočátku živí matčiným trusem? Že se mořští koníci nerodí mamince, ale svému tatínkovi? Nebo že veverčata mají mléčné zoubky stejně jako děti? Připravte se na koncentrovanou dávku překvapivých informací podaných s vtipem a lehkostí.... celý text

Příroda, zvířata Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Amazing Facts about Baby Animals: An Illustrated Compendium , 2019


více info...

Přidat komentář

Hanina61
20.03.2024 5 z 5

Ilustrace Maji Säfström miluju... a u popisků k jednotlivých zvířatům jsem se musela smát nahlas... Další skvělá knížka pro děti, ze které se i dospěláci dozví spoustu zajímavých věcí... :-)

Betti
06.06.2023 5 z 5

Roztomilá knížka plná zajímavých faktů o rodičovské péči ve zvířecí říši. :)


Renike
06.06.2023 5 z 5

Tak to byla vtipná, roztomilá a opravdu pravdivá fakta o zvířatech, mláďatech. Zajímavé informace nejen pro děti.

kotatkoz
01.01.2023 5 z 5

Dcera si knížku vybrala sama v knihovně pro své první čtení - krásné ilustrace, krátké texty, kde i po jednom odstavci je "pointa" (a ne jako sáhodlouhé pohádky, které ji při pomalém čtení nudí). Jediný nedostatek tak vidím ve zvláštním fontu písma (tečka nad velkým i a j), ale vzhledem k tomu, že knížka není nijak označená jako první čtení, pak to objektivně nepovažuji za chybu :)

Bája89
19.12.2022 3 z 5

Tento koncept mě hodně baví. V knize jsem našla opět spoustu zajímavostí, které jsem nevěděla nebo postupem času vytěsnila. Zkrátka skvělý počin.

LunaL.
10.04.2022 5 z 5

Neobvyklé ilustrace, krátké zajímavosti o zvířatech a jejich mláďatech. Čtivé, někdy vtipné, někdy až šokující informace, které zaujaly syna (5let) i mě! Určitě koukneme po dalším dílu :) Nejen milovníkům zvířat doporučuju :)

eliska2106
17.12.2021 5 z 5

Některé tedy legrační nejsou, je to ze života se vším všudy např. když se potomci vylíhnou, matka posbírá poslední síly, vyšle chobotničky do oceánu a umírá. Jiné jsou zase moc moc milé třeba že když jehňátko pije mléko, vrtí u toho ocasem. Knížka má krásné ilustrace, zajímavé informace, je vytištěná na recyklovaném papíře a mě pohladila po duši.

Karola050716
24.01.2021 5 z 5

Naprosto dokonalé.

Atlantis
18.01.2021 4 z 5

Velmi příjemné překvapení. Fakta byla opravdu originální a zajímavá, malý vložený vtípek občas také potěšil a celkově se jedná o velice příjemnou a zábavnou jednohubku. Osobně musím srazit hvězdu za ilustrace, které mi úplně nesedly.

Zlatinka.Emilly
01.01.2021 4 z 5

Nejen pro děti super jiné informace než jaké o zvířatech známe. V knize bylo hodně neznámých, takže pro mne velká škoda, raději bych se víc dozvěděla o zvířatech, rybách, ptácích, které dobře znám. Přečteno za pár desítek minut a velice mě lákaly ilustrace k vybarvení :)

domihruzkova
31.10.2020 5 z 5

Tak to byla paráda! Knihu jsem koupila mladší sestře, ale samozřejmě jsem ji nejdříve prolistovala a neskončilo jen u toho. Krásné obrázky, zajímavé fakty, neskutečně mě to bavilo. Kniha je určena pro děti od 5 let, ale nadšené budou všechny věkové kategorie.

muchomurka
28.08.2020 4 z 5

Nejprve mě knížka nadchla. Když jsem si ji pak půjčovala v knihovně, tak ze mě nadašení opadlo a chtěla jsem tam knížku nechat. Ale ještě že jsem si řekla, že to zkusím. Knížka je velmi dobře udělaná, akorát informací, sem tam vtipná bublina s hláškou u zvířátka byla příjemné ozvláštnění. Ilustrace jsou "své". Nevím, jak se budou líbit dětem, přijdou mi černobílé a strohé, ale mají to ono, což asi více ocení dospělý. Dozvěděla jsem se tam spoustu zajímavých informací i o spoustě zvířat, která jsem neznala, ale občas mi to přišlo, že je tam zvířátko s jedinou droboučkou informací, což působilo jako výplň, aby měla kniha dost stran. Ale jinak jsem moc spokojená. Ráda si přečtu i tu druhou.
A nejzajímavější informace - kupodivu mě dostala ta o vydrách. :D

lucakuca
21.08.2020 5 z 5

Úžasně zábavná a stručně informativní. To nejoriginálnější ze života mláďátek.
Ryboši lysí: "Moje bobky obsahují živiny i mateřskou lásku."
Žirafy: "Malé žirafy zahajují svůj život pádem ze 2 metrů na zem. Očividně jim to však nedělá problém."
Ovce: "Poznají své jehně po hlase. Béé?" "Bé!"
Velbloudi: "Se rodí bez hrbů. Kde nic. Tu nic."

argi111
26.07.2020 5 z 5

Perfektní a dokonale vtipné :-) Doporučuji také pro děti, které nejsou extra knihomolové, protože i tak je kniha bude bavit.

Adelína_čte
15.06.2020 5 z 5

Neuvěřitelně roztomilá knížečka s krásnými ilustracemi.
Řekla bych, že tohle je publikace, která potěší snad každou věkovou skupinu, ani dospěláci se u ní nudit nebudou a zjistí mnoho nového. 111 dokonalých stránek, každému mláďátku je věnována dvojstrana a sice moc nerozumím tomu uspořádání, neviděla jsem tam zas tolik návaznosti, ale u takhle ňuňaté dětské knížky mi to bylo vlastně jedno.
Máte ji přečtenou za chvilku, ale je to zkrátka moc a moc příjemně strávený čas plný rozplývání se nad roztomilými ilustracemi a udivování se nad zajímavostmi ze zvířecí říše.

martinakraus
12.06.2020 3 z 5

Super způsob, jak nejen děti naučit něco o zvířatech - žádné zbytečné okecávání, fakty jsou nejen zajímavé, ale často i vtipné, po grafické stránce je knížečka taky velmi příjemná.
První díl u nás s mamkou (49) sklidil úspěch a tak jsme se moc těšily, co se dozvíme v téhle. Shodly jsme se na tom, že je v mnoha ohledech zajímavější, než návštěva ZOO - tam mláďat stejně moc neuvidíte a tolik se o nich nedozvíte :D

slamenka
02.06.2020 5 z 5

Roztomilá, krásný kniha, plná nádherných ilustrací (které jsem měla sto chutí vybarvit :-D) a hlavně hromada informací o zvířecích mláďatech, které většinou nikdo neví. Tohle se povedlo :-)

Sabča92
21.05.2020 5 z 5

Jedná se o ilustovanou knihu o mláďatech pro děti, ale rozhodně z ní budou nadšení i dospělí. Kniha má lehce přes sto stran, kdy na každé dvoustraně se zabývá jedním druhem a jeho fakty. Nechybí u každého zvířátka také krásné ilustrace. Jak je z názvu patrné, kniha přináší velkou řadu zajímavých faktů o zvířecích miminkách. Doporučuji pro děti pět let a výše. Jedná se přesně o ten typ knihy, která vás potěší svým vizuálem a zároveň vás obohatí o informace.

MimaJ
14.05.2020 5 z 5

Toto je jedna veľká pecka. Predchádzajúci diel Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů som si veľmi užila a preto ma pokračovanie s takýmto konceptom mega potešilo. Kniha, ktorá poteší hádam každú vekovú skupinu. Je to presne ten typ knihy, u ktorého by mi nevadilo ani ďalších 50 dielov, práve naopak!

rarášek
05.05.2020 5 z 5

Opět jsem se dozvěděla něco nového a opravdu zajímavého, tentokrát o mláďatech :) A ty ilustrace jsou naprosto roztomiloučký :D :3

Štítky knihy

zvířata, fauna pro děti od 5 let zajímavosti o zvířatech

Autorovy další knížky

Maja Säfström
švédská, 1987
2020  94%Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech
2018  95%Ilustrovaný atlas neuveriteľných faktov o zvieratách
2019  85%Ilustrovaný atlas najčudesnejších prehistorických zvierat

Kniha Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech je v

Právě čtených2x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených3x
Knihotéce62x
Chystám se číst59x
Chci si koupit29x
dalších seznamech2x