Přečteno: Bez vlasů

recenze

Bez vlasů (2020) / knihomolka239
Bez vlasů

Příběh mě na první pohled upoutal svou opravdu originální a neotřelou obálkou. Následně jsem si knihu prolistovala a tentokrát mě překvapila tím, že je vlastně celá růžovo bílá. Kupodivu to ale moc hezky funguje a komiks je parádně zpracovaný.

Tereza popisuje svůj příběh o tom, jak v důsledku alopecie přišla o vlasy. Jedná se o autoimunitní onemocnění, během kterého člověku vypadávají všechny vlasy, ale třeba i obočí a tak dál. Především pro ženu je tato ztráta opravdu náročná a já si nedovedu představit, že bych o své vlasy měla přijít a vyrovnat se s tím.

Autorka nejprve vypráví, jak to všechno začalo, jak zjistila, co se to vlastně děje. Tím to ale nekončí a čtenář se dozvídá i to, jak se s alopecií vůbec dokázala vyrovnat. Musela kompletně změnit pohled na všechno - na práci, vztahy, své okolí a nakonec i na sebe.

Na vše se ale dívá s jistým odstupem a nadhledem a dokáže tak přinést mnoho informací, které spousta z nás jistě neznala.

V knize zároveň najdete i několik stran zaměřených na konkrétní téma, například kolik taková alopecie stojí (do čeho všeho musí člověk investovat).

Myslím, že tohle je jedna z těch knih, které mají nějaký smysl a čtenáři dají něco přínosného. Autorka skvěle popisuje své pocity i reakce okolí a věřím, že jestli se někomu děje něco podobného, možná právě tato kniha alespoň trochu pomůže.


Bez vlasů Bez vlasů Tereza Drahoňovská

Tereza si nikdy nemyslela, že bude mít pleš dřív než její kluk. Neuměla si představit, že se jí bude stýskat po culíku, který ji lechtal na zádech. A už vůbec by ji nenapadlo, že blízké okolí i lidé na ulici jí budou vyjadřovat po... více


Komentáře (0)

Přidat komentář