Bez vlasů přehled
Tereza si nikdy nemyslela, že bude mít pleš dřív než její kluk. Neuměla si představit, že se jí bude stýskat po culíku, který ji lechtal na zádech. A už vůbec by ji nenapadlo, že blízké okolí i lidé na ulici jí budou vyjadřovat podporu v domnění, že si prochází chemoterapií. Když kvůli autoimunitní nemoci přišla během několika měsíců o všechny vlasy, musela se vyrovnat se změnou vzhledu, s pocitem ztráty ženskosti i s nabídkou paruk. Koloběh vyšetření, planých nadějí přinesl spoustu situací, které autorka dokáže nahlédnout s nadhledem a humorem. Svůj první rok bez vlasů líčí ve svěžím díle, které navazuje na bohatou tradici autobiografického komiksu. Jednou z forem alopecie prošlo nebo prochází 147 milionů lidí po celé planetě. Pro přibližně dvě procenta pacientů je alopecie společníkem na celý život. Komiks kromě osvěty přináší i povzbuzení pro pacienty, kteří se s tímto onemocněním vyrovnávají.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez vlasů. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 38 komentářůSouvisející novinky - Bez vlasů (1)
Knižní novinky (44. týden)
25.10.2020
Ocenění knihy (1)
2020 -
Cena Muriel
(Nejlepší komiksová kniha)
Kniha Bez vlasů v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 243x |
| ve Čtenářské výzvě | 46x |
| v Doporučených | 20x |
| v Mé knihovně | 32x |
| v Chystám se číst | 58x |
| v Chci si koupit | 13x |
| v dalších seznamech | 5x |

92 %
Velmi intimní a otevřená motivační jízda o životě s onemocněním, které není „smrtelné“, ale život dokáže i tak zatraceně znepříjemnit, protože se týká části těla, která je dennodenně všem na očích. Kromě všemožných úskalí je v knize dobře zpracovaná i informační „osvěta“ o alopecii a zajímavosti o vlasech celkově – a dokonce i pár popkulturních narážek, čekala jsem leccos, jen ne Sakuru z Naruta. :D
Ke knize jsem se dostala na besedě s kreslířkou Štěpánkou Jislovou, její další tvorbu rozhodně doporučuji.