Pokoj mrtvých

recenze

Pokoj mrtvých (2023) 4 z 5 / Knihomolka97
Pokoj mrtvých

Pokoj mrtvých je první díl série s Lucií Henebellovou, kterou již známe z další autorovy série s komisařem Sharkem.

Když Vigo a Sylvain přijdou o práci, rozhodnou se svému bývalému zaměstnavateli pomstít. Po dokončení záškodnické akce se baví lehkovážnou hrou jedou v noci autem s vypnutými světly. Nečekaně srazí muže, který namístě zemře. Nedaleko mrtvoly najdou kufr se dvěma miliony eur a peníze si nechají. Za pár dní se však dozvědí, že šlo o výkupné, které požadoval únosce malé dívky A tak se stane, že se jejich cesty zkříží se sadistickým psychopatem, který nikdy neodpouští.

Anotace zněla víc než dobře, splnil autor očekávání? Za sebe říkám ano i ne.
Od autora jsem četla zatím 3 knihy, tuto prozatím řadím mezi nejslabší, ale i tak ji hodnotím vysoko.

Lucie je velmi zajímavá osoba zahalena tajemstvím z minulosti, které mě zajímá čím dal víc. Co se jí přihodilo? Zatím neznám odpověď.
Čerstvá maminka dvojčat, která se vrací po mateřské a je odhodlaná se prosadit. Jen mi v některých momentech přišlo její chování nelogické a zvláště ke konci.
Celkově mi zde pokulhávala práce policie, někdy jsem měla pocit, že neví coby a pak najednou blik, vyšetřování se pohnulo.

Franck Thilliez má ale dar čtenáře vtáhnout do děje a nepustit. I díky několika dějovým linkám, které skoro v každé kapitole končí tak, že chcete vědet víc. Je to napínavé od začátku až do konce, plné zvratů a nechutností.

Pachatel mě překvapil. I když jsem si myslela, že "vím", tak tomu tak úplně nebylo.

Pokud máte rádi nechutné, zvrácené thrillery a autora neznáte, pak ho doporučuju zkusit.

Komentáře (0)

Přidat komentář