Pohřešovaná dívka

recenze

Pocit hanby (2022) 5 z 5 / Jenda744
Pocit hanby

Linda Castillo patří k oblíbeným autorkám. Mnoho čtenářů nedá dopustit na její sérii Případy Kate Burkholderové, která aktuálně čítá už jedenáct dílů. Já mívám u takto rozsáhlých sérií strach, že si autoři u dalších pokračování nedokáží udržet stejnou kvalitu. Ale u této spisovatelky to vůbec neplatí. Ano, samozřejmě se mi některé z již vydaných dílů líbily více a jiné méně, ale celkově mohu napsat, že mám celou sérii velmi rád. Asi je to hlavně tím, že vychází z pro mě neznámého amišské prostředí, takže mám neustále co poznávat. A tak jsem se nyní s chutí pustil i do jedenáctého pokračování, které právě vyšlo: Pocit hanby.

Hlavní hrdinkou je tedy samozřejmě opět Kate Burkholderová. Tentokrát řeší vraždu, ke které došlo na opuštěné farmě. O život byla připravena amišská babička. A její sedmiletá vnučka Elsie zmizela... Kate už má hodně podobných zkušeností a tak velmi dobře ví, že čím déle bude trvat, než holčičku najdou, tím nižší budou její šance na přežití. Podaří se jí holčičku vypátrat? Živou, nebo mrtvou?

Knihy Lindy Castillo jsou neskutečně čtivé. Mají spád, baví mě děj i zápletky, které autorka vymýšlí. K vraždě nyní dojde hned na prvních stránkách, takže po zbytek knihy máte o čem přemýšlet. A i když už autorka napsala mnoho knih, její příběhy jsou pro mě stále originální. A to se moc často nevidí. Zkrátka dokáže vytvářet nové a zajímavé náměty a navíc vše umí podat tak, že se neopakuje. Někdy se soustředí především na případ a jeho vyšetřování, jindy poodhalí i soukromí hlavních hrdinů. V tomto díle se však ze soukromí Kate a Tomasettiho příliš nedozvíte (společně stráví velmi málo času), děj je postaven především na policejním vyšetřování, takže pokud se těšíte na detaily z osobního života, budete si muset počkat na další pokračování.

Pokud hledáte akční příběh, od kterého se nebudete moci odtrhnout, doporučuji právě tuto sérii. Snad každý z dílů jsem přečetl na jeden zátah. A pokud už se stejně jako já nemůžete dočkat další knihy, mám pro vás dobrou zprávu! Do čtení Zpřetrhaných pout se snad budeme moci pustit ještě letos na jaře!

Komentáře (0)

Přidat komentář