Pohřbená tajemství

recenze

Pohřbená tajemství (2023) 4 z 5 / Bobina74
Pohřbená tajemství

Zavražděný biskup, střípky minulosti a neprávem obviněný starý známý. Policejní náčelnice Kate Burkholderová má opět plné ruce práce a jak sama brzy zjistí, některá POHŘBENÁ TAJEMSTVÍ jsou opravdu příliš děsivá
Detektivka Pohřbená tajemství je už čtrnáctým dílem ze série Případy Kate Burkholderové a světe div se, protože tahle série neubírá nic na své čtivosti a záživnosti. Opět se dostáváte do fascinující amišské komunity a tentokrát se bude jednat o velmi výživnou a ortodoxní odnož, takže pokud jste měli pocit, že z minulých dílů už víte o amiších všechno, tak chyba lávky. ;-) Čeká vás další porce napětí a sympatická postava policistky Kate.
Příběh je vyprávěn ich-formou z pohledu hlavní hrdinky Kate. Dějová osa situovaná do současnosti se prolíná s Kateinou minulostí a vnáší další kousek světla do jejího života. Tahle žena bez bázně a hany, která má pro strach uděláno (někdy až přehršle ;-) ) se totiž musí s novým případem vrátit do svého dospívání a tentokrát bude na všechno sama. Její oddaný tým je pouze na telefonu a Kate se tak musí spolehnout pouze na svůj úsudek, intuici a své pocity.
Autorka už po několikáté za sebou vstupuje do téže řeky a vypadá to, že se jí koryto tohoto detektivního řečiště náramně zamlouvá, stejně jako jejím věrným fanouškům. Dravý proud vyprávění vás dokáže znova a znova strhnout sebou a i když je místy bouřlivý a překvapující, cítíte se v něm bezpečně. Celou sérii táhne amišské prostředí, do kterého jsou jednotlivé případy usazeny a co si budeme povídat, tohle atraktivní téma zaručuje už polovinu úspěchu. Zbytek pak zajišťují zajímavé zápletky a osobní život hlavní hrdinky, který nám nabídne lehký závan romantiky.
Právě další pohled do Kateiny minulosti obestřené mlčením, který nám trochu odkrývá její taje a pocity související s dospíváním, jsem přivítala s otevřenou náručí, a i když tentokrát případ neměl tak dechberoucí auru jako jindy, byla jsem s knihou Pohřbená tajemství opět spokojena.
Rozmotat gordický uzel lží a tajemství měl svoji nápaditost i švih a společně s živým vyprávěním se mi do rukou dostalo další návykové čtení této autorky.
Doporučuji!


Pohřbená tajemství Pohřbená tajemství Linda Castillo

Před více než deseti lety beze stopy zmizel milovaný amišský biskup Ananias Stoltzfus. Když jsou objeveny kosterní pozůstatky, stává se tento případ ještě hrozivější. Do Painters Millu přijíždějí starší obyvatelé města, aby požáda... více


Komentáře (0)

Přidat komentář