Budu ti nablízku

recenze

Budu ti nablízku (2023) 5 z 5 / Bobina74
Budu ti nablízku

Temná minulost si nevybírá. Pronásleduje vyšetřovatele a otrávenými chapadly se natahuje po životech svých obětí Další pokračování detektivní série nese název BUDU TI NABLÍZKU a sympatický forenzní psycholog Cyrus i „porouchaná“ Evie se opět přimotají k podivnému případu, v kterém se ztrácí mladé dívky. Velmi výživné čtení.
Detektivka Budu ti nablízku je třetím dílem ze série Cyrus Haven a opět se jedná o skvělou záležitost, která vás bude bavit. Hlavní hrdinové vám přirostou k srdci, i když nejdou jejich skutky vždycky ve stopách Mirka Dušína a navíc vás nepřestane fascinovat jejich komplikovaná minulost i jisté výjimečné schopnosti. Napětí a dostatek zvratů vás neomylně vede k vyšponovanému konci a vaše emoce a zvědavost zažijí velmi slušnou centrifugu.
Příběh je vyprávěn ich-formou ze dvou úhlů pohledů hlavních postav. Cyrus je forenzním psychologem a momentálně má na stole případ únosů mladých dívek. Společně s policií se jim nedaří přijít na žádnou stopu natož motiv. Navíc se mu má vracet z psychiatrické léčebny bratr, který kdysi vyvraždil celou rodinu a netuší, jak na něho bude reagovat jeho nájemnice/kamarádka Evie. Ta má ve svém životě neustále nějaké maléry a jediný Cyrus ji dokáže jakž takž ukáznit. Když pachatel unese další dívku a svědkem se stane právě Evie, zamotaný případ nabírá na naléhavosti i nebezpečí.
Osvědčený thrillerový autor M. Robotham rozehrává další svižnou hru svých postav a ani tentokrát se nebudete nudit. Hned od začátku vás naláká napětím i rozjíždějící se zápletkou, která je vysoustružena do nejmenších detailů. Dostatek zvratů i překvapivých akcí udržuje neměnné, vysokorychlostní tempo ve svém korytu a v některých momentech ještě více přitlačí na pilu.
Autorův styl psaní je přímočarý, bez zbytečných kliček jde přímo k jádru věci a dokáže ze svých postav vydolovat maximum. Jeho pohled se zaměřuje na hlavní hrdiny, ale nezapomíná ani na vedlejší, které pod jeho drobnohledem získávají stejně jasné kontury jako ústřední dvojice. Čtenář si tak snadno udělá vztah se všemi zúčastněnými a nemá problém nenávidět „trubce s egem až na půdu“ nebo si naopak zamilovat sympaťačku Lenny, která to má v hlavě srovnané. ;-)
Detektivka Budu ti nablízku mně opět neuvěřitelně sedla a já nemohu jinak, než souhlasit se Stephenem Kingem, který o knize prohlásil, že se jedná o napínavou a těžko odložitelnou knihu. Už teď jsem natěšená na další díl a vám vřele doporučuji celou tuto sérii, která osloví všechny nadšence kvalitní detektivky, v jehož středu stojí promyšlená zápletka, psychopatický vrah a sympatická dvojice hrdinů.


Budu ti nablízku Budu ti nablízku Michael Robotham

Cyrus Haven se připravuje na to, že doma po téměř dvaceti letech přivítá svého bratra, který má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Elias se vrací do úplně jiného světa – Cyrus je nyní úspěšným psychologem a sdílí dům s Evie Co... více


Komentáře (0)

Přidat komentář