Podsvětí dnes a denně

recenze

Navěky (2015) 5 z 5 / kumibo
Navěky

"... zároveň s její svobodou samozřejmě."
"To je ten nejlepší dárek, jaký ji kdo kdy mohl dát."
"To není dárek, Carmine. Na to má celou dobu nárok."

Haven nikdy nepoznala, co je to život nebo svoboda. Její matka byla otrokyní v domě italské mafie. Haven se do tohoto života už narodila. Od raného věku byla vystavena fyzickému i psychickému týrání ze strany jejích pánů. Jedním z nich byl i její otec. Její situace se dramaticky změní po nepovedeném pokusu o útěk.
Doktor Vincent De Marco nečinně přihlížel osudu Haven po mnoho let. Co změní jeho názor a rozhodnutí o odkoupení nevinné Haven? Stojí zatím její plánovaná poprava či jiné mnohem osobnější důvody?
Vincent vezme Haven k sobě domů, kde žije se dvěma syny - Carminem a Dominikem. Carmine je černá ovce už, tak černé rodiny, je divoký a nepředvídatelný. Kdežto Dominik nechce s rodinnými obchody vůbec nic mít, soustředí se na školu a nedostává se do malérů. Jak bratři zareagují, když otec přivede dívku, která se zdá, jakoby přišla z jiného světa? Co se stane, když Have začne pociťovat něco víc pro toho divočejšího z bratrů?
Mojí oblíbenou postavou v knize Sempre Navěky byl Carmine De Marco. Už když se poprvé představil v knize, tak jsem měla pocit, že spisovatelka s jeho postavou, odvedla skvělou práci. Carmine je náladový a temný na povrchu, postupně se čtenář dozvídá, co jeho temnotu způsobilo. Taky všechny překvapil svým laskavým přístupem k Haven. Co nikdo nevěděl, bylo, že jí propadl už při jejich prvním setkání.
Tuto knihu můžu označit za jednu z mála, které mě zvládly rozbrečet nejen poprvé, když jsem je četla, ale i napodruhé. Naprosto úžasně napsaná kniha o lásce, naději, temnotě a mafii. Jedná se o dokonalou kombinaci kruté reality života a romantiky. Už se doopravdy nemůžu dočkat, až si přečtu druhý díl.

Komentáře (0)

Přidat komentář