Láska podle Shakespeara

recenze

Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey (2016) / kumibo
Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey

"I v 21. století může na univerzitě vzkvétat zakázaná láska jako ze Shakespearova dramatu."

Tohle je první věta, kterou si v knize přečtete, nebo spíše na jejím obalu. Společně s obálkou láká čtenáře k přečtení nebo ke koupi této knihy. První čím mě osobně kniha zaujala, byla právě obálka na které je vyobrazený starý tajemný dům (pravděpodobně budova univerzity) a stručné shrnutí děje na zadní straně. Kniha mě zaujala i tím, že je spjata s Shakespearem. A to nejen s jeho slavnými dramaty, ale i se sonety. Při čtení jsem byla mile překvapena tím, že na začátku každé kapitoly je citace z nějakého díla od Williama Shakespeara a ta vždy naznačuje jakým směrem se bude příběh ubírat.
Aubrey začíná chodit na jeden ze svých posledních seminářů na univerzitě, když zjistí, že profesor, který jí učil už dříve, má nového asistenta. Dívka zároveň se školou pracuje pro děkana jako sekretářka. Jak později zjišťuje, novým asistentem není nikdo jiný než děkanův syn, Daniel. Daniel a Aubrey jsou k sobě přitahováni a velmi rychle se do sebe zamilují. Jenže v cestě jim stojí mnoho překážek. Hlavní ztížení jejich situace představuje přísná vztahová politika zavedená univerzitou, k tomu je nutno přičíst Danielovu temnou minulost, která se za ním táhne z Oxfordu a jeho rodiče, kteří se mu neustále pletou do života.
Kdyby se o jejich vztahu někdo dozvěděl, mohlo by to Daniela stát práci, Aubrey stipendium a Danielova otce dobré jméno. Zvládnou se Daniel a Aubrey dostat přes nepřízně osudu nebo podlehnou nástrahám a nikdy nezjistí jestli je vůbec čeká nějaká společná budoucnost?
Mojí nejoblíbenější postavou byla jedna z postav vedlejších. Penny, snoubenka Danielova bratra, je podle mě jednou z nejvtipnějších postav, která se kdy v jaké knize objevila. Má svérázný občas možná až černý humor, ale nikdy to nemyslí se svými přáteli špatně. Naopak musím říct, že jsem trochu zklamaná z hlavních postav. Myslím, že Aubrey má moc nízké sebevědomí a až příliš rychle odpouští. Daniel se až moc se vším stresuje a hledá vědu, tam kde není. Zdálo se mi, že tam byly místa, kde kdyby se rozhovory ubíraly jiným směrem, kniha by byla ještě o poznání lepší.
Celkově mi tato kniha přišla celkem průměrná. Četla jsme mnohem lepší knihy s touto tématikou. Doopravdy jsem byla překvapená, že se citace z Shakespearových děl objevovaly na vhodných místech a hodily se skvěle do děje. Když jsem četla knihu, kde takto použitým dílem byla kniha Roberta Greena, tak se mi zdálo, že občas byla kniha citovaná v nepravých chvílích. I přesto, že jsem od knihy čekala více, tak si určitě přečtu další díl.


Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Georgina Guthrie

„Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží...“ I v 21. století může na univerzitě vzkvétat zakázaná láska jako ze Shakespearova dramatu Aubrey Priceové začíná poslední semestr jejího bakalářského studia na toronts... více


Komentáře (0)

Přidat komentář