Podaří se Emery odradit vévodu, nebo podlehne jeho kouzlu?

recenze

Jak odradit vévodu (2023) 4 z 5 / Knihomolka97
Jak odradit vévodu

Jak odradit vévodu má teda krutý začátek, který mi vzal vítr z plachet, vůbec jsem to nečekala. O to víc jsem pak ale byla zvědavá na příběh.

Miles Notley se po letech vrací na rodinné sídlo jako vévoda z Winslow a nemá ponětí, jak panství vést. Naštěstí se o chod rozlehlého sídla dokáže postarat správcova dcera Emery. Svým elánem ihned vévodu očaruje, takže se Miles bez ohledu na konvence rozhodne pro sňatek s dívkou nižšího společenského postavení. Podaří se Emery vévodu odradit, nebo podlehne jeho kouzlu?

Hlavního hrdinu Milese jsem si oblíbila okamžitě, bylo mi ho moc líto. Byl to sympaťák a muž se srdcem na správném místě, který ví co chce.
Emery byla chytrá, inteligentní, hodná, schopná, pracovitá, energická a také si ji nešlo neoblíbit.
Mezi nimi přeskočí jiskra a Miles ví, že našel tu pravou ženu, jen ji o tom musí přesvědčit. A to nebude jednoduché. Mnoho věcí stojí proti němu. :)

Romantická linka je příjemná, uvěřitelná, nechybí i vášnivé momenty.
Prostředí i atmosféru autorka popsala skvěle. Postavy jsou vesměs sympatické, ale najdou se i osoby, ze kterých se člověku dělá až zle. Špatné charaktery, prakticky žádné svědomí a jejich činy, které mají velký vliv na ostatní.

Jedná se o oddechové, romantické, takové něžné čtení, zároveň nechybí smutné či drsné části.
Jeden moment v závěru mi ale přišel zbytečný a působilo to uměle, nedomyšleně. Jen na efekt dramatu, který za mě nedával smysl. Což je trošku škoda, protože to jinak bylo moc pěkné. :)

Komentáře (0)

Přidat komentář