Jak odradit vévodu

Jak odradit vévodu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515825/bmid_jak-odradit-vevodu-649805044d0e0.jpg 4 33 5

Vévodové série

1. díl

Miles Notley se vrací na rodinné sídlo jako vévoda z Winslow a nemá ponětí, jak panství vést. Naštěstí se o chod rozlehlého sídla dokáže postarat správcova dcera Emery. Svým elánem ihned vévodu očaruje, takže se Miles bez ohledu na konvence rozhodne pro sňatek s dívkou nižšího společenského postavení. Podaří se Emery vévodu odradit, nebo jeho kouzlu podlehne?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Discouraging the Duke , 2021


více info...

Přidat komentář

Hypatia1010
31.12.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka, prostě typická historická romance, která nijak zvlášť nevybočuje, ačkoliv námět a hlavně hlavní postavy jsou poněkud méně uvěřitelné. Vévoda, který byl již v dětství zapuzen vlastní rodinou, a který se vévodou původně ani stát neměl si zvolí za manželku schopnou a chytrou dceru svého správce Emery. Příběh sám o sobě ani není nijak zvlášť originální, ale četlo se to dobře a u knihy jsem si odpočinula v hektickém adventním období. Celkově knihu hodnotím 3,5 hvězdy.

jana1874
10.11.2023 3 z 5

Miles byl jako dítě nespravedlivě nařčen z něčeho, co neudělal a vyhnán pryč. O pár let později jeho otec a nečekaně i starší bratr umírají a z něj se stává vévoda z Winslow. Po tolika letech, kdy byl pryč, se musí vrátit a převzít titul. Jako druhorozený syn s něčím takovým nikdy nepočítal, a díky tomu se mu mění celý život. Musí se naučit všechno, co je třeba znát k tomu, aby byl dobrým vévodou. A stane se ještě něco s čím nepočítal, doma potká ji, správcovu dceru Emery, která se stará o chod jeho domova a která se mu velmi rychle zalíbí, jenže je dělí rozdíly společenského postavení...

Když jsem si knihu vybírala, myslela jsem, jaká to bude romantika a přitom takový drsný začátek, který dost překvapil. Hrozné jednání Milesovy rodiny, mrzí mě, co si musel prožít.

Přišlo mi trochu zvláštní, že někteří z jeho nových přátel zažili něco podobného od stejné osoby jako on

U téhle knihy přiznávám, že jsem trochu asi čekala něco jiného. Ne že by se kniha špatně četla, to ne. Postavy byly sympatické, oba dva hlavní hrdiny jsem si oblíbila. Ale z tohohle období už jsem četla knihy, které se mi líbily ještě víc. Na druhou stranu jako oddechové čtení to bylo fajn


Danago
31.08.2023 5 z 5

Naprosto skvěle napsaná historická romance. Je to krásné oddechové čtení, jsme jsem momentálně vel i potřebovala. Příběh má zajímavou zápletku, ale nejedná se o žádné složité čtení. Oba hlavní hrdinové jsou sympatičtí a držíte jim pěsti. I když si můžeme domyslet jaký bude konec stejně se budete na mnoha místech překvapení, co nám autorka přichystá.
Tento žánr moc nečtu , ale tato kniha se velice provedla.
V
Můžu jen a jen doporučit ženám a dívkám s romantickou duší s to i svátečním čtenářkám.

biki
30.07.2023 4 z 5

Jsem moc ráda, že se na poli historické romance objevila další nová, velmi dobrá autorka. První části knihy jsou výborné - deprimující osudy pětice nevinných chlapců zavržených svými rodinami, ze kterých se stanou přátelé na život a na smrt. Autorka pak dále sleduje příběh prvního z nich (další doufám budou následovat). V druhé části knihy, v níž se rozvíjí vztah mezi oběma hlavními hrdiny, už tempo poněkud polevuje, ale přesto se i zde objevuje pár zajímavých situací. A samozřejmě, očekávaný závěr zcela dle pravidel žánru.
V knize se také objevuje jeden zcela neobvyklý motiv - Alzheimerova choroba v té době musela být opravdu peklo.
Zpočátku jsem se domnívala, že dám nejvyšší hodnocení, vzhledem k poněkud zdlouhavější druhé části knihy ale přece jen jednu * odebírám.

Arsi
22.07.2023 4 z 5

Příjemná romantika. Dobře se kniha četla.

Štítky knihy

společenské rozdíly historické romance

Autorovy knížky

Alexa Aston
americká, 1958
2023  77%Jak odradit vévodu

Kniha Jak odradit vévodu je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce63x
Chystám se číst35x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x