PĚŠÁK NEBO ÚTOČNÍK

recenze

Dvůr mlhy a hněvu (2017) 4 z 5 / Kris13262
Dvůr mlhy a hněvu

Zastavit zlo je těžší než si kdo uvědomuje, protože zlo může číhat i tam kde ho nejméně čekáme... Co všechno je zlo? Pomstichtivost? Odplata? Vražda?
Znamená to, že když nechci být zlý, nemůžu se pomstít člověku nebo víle, která zničila mé srdce?
Je odplata známkou slabosti nebo lidskosti? Dokonce i vražda může být zasloužená. Dělá to z nás, ale zkaženého člověka?

Feyre trpí víc než by po zničení zlu měla, kdo za to, ale může? Je to Tamlin, který je hodný, milý, ale drží Feyre zkrátka? Nebo je to snad podlý, namyšlený a egoistický Rhysand? Je to Feyre, může si za vše sama? Kdo je tedy ten "zlý?"

Domluva s vládcem Nočního dvora Rhysandem, zdá se padla, ale je správně to co teď ve snech i v životě Feyre pronásleduje? Ani ona sama si na tuto otázku nedokáže odpovědět, avšak, když se má vdát, přijde to potencionální zlo na pomoc. Teď není řeč o nikom jiném než o Rhysandovi, kterému na Feyre začalo z nějakého, velmi prostého, důvodu malinko záležet. A tak dostáváme jednu ze zápletek knížky.

Feyre doslova umírá ze vnitř a Rhysand to ví. Pomůže Feyre tedy Noční dvůr a odloučení od Tamlina nebo to bude egoistický vládce, který toho o Feyre ví víc než by kdo tušil? Co nebo kdo je tedy tím zlým? Ten co unese nevěstu ze svatby nebo ten jehož strach a obavy zaslepí touhy milované Feyre a připraví jí to zhmotněné peklo na Zemi.

Je Noční dvůr opravdu tak krutý nebo ošklivé bláznivý jak se vykresluje? Bylo zlo vždy opravdu tak nápadné nebo se snad neobjeví tam kde ho nejméně čekáme. Najde Feyre to po čem touží, i když to třeba ještě ani neví?


Knihu doporučuji přečíst, klidně i jako první knihu této série. Společně se třetím dílem je kniha opravdu zajímavá i emocionálně náročná. Všechny pocity jsou shrnuty na stránky těchto knih a já už se dlouho tak nebavila a nebyla tak napjatá nad listy papíru s písmeny.
!SPOILER!
Samozřejmě, že jak mile se do příběhu vloudí další, evidentně přitažlivý muž, kterého a který Feyre okouzlí, začne parádní zápletka. Ale jde vždy o víc, a tady šlo o hodně, nejen o jednu duši a srdce.

Komentáře (0)

Přidat komentář