LÁSKA ZATEMŇUJE MYSL

recenze

Lapeni (2023) 4 z 5 / Kris13262
Lapeni

Všichni známe příběh hrdiny Petra a Wendy. Znáte, ale příběh Hooka?

TATO KNIHA NENÍ SOUČÁSTÍ ANI NENAVAZUJE NA PŮVODNÍ PŘÍBĚH

Peter Michaels, zdánlivě milující otec dvou dětí. V realitě workoholik, vdovec a vrah. Vrah je v tomto příběhu skoro každý druhý, takže to je nepodstatná vlastnost, pro nás. Wendy, Jon a Peter se přestěhují. Wendy si zvyká a zvládá to doma sama, neboť její otec je neustále v práci a nemá na Wendy, ale hlavně na Jona čas.

James je vrah, překvapivě. Když zjišťuje, že muž, který zabil jeho rodinu se stěhuje do města neváhá a začíná vymýšlet plán. Svést jeho dceru a ukázat se s ní u Petera doma, před tím než ho zabije, než se mu pomstí před očima.

Wendy, krásná nedotčená dívka, která se zakouká do chlapa, který to má od začátku jejich shledání v plánu. Wendy je milující sestra, která se o Jona stará prakticky sama.

Jon ve škole nikdy nezapadl. Otec mu sice slíbil domácí vzdělávání, ale nakonec ho poslal do internátní školy.


Wendy s Jamesem začne randit, i když její kamarádka, která měla o Hooka zájem jim to moc nepřeje, stejně jako Moira. Moira je Jamesova "důvěrná přítelkyně." Netrvá to dlouho a James s Wendy skončí ve víru vášně u něj na lodi, u něj doma. Společně odvezou Jona do jeho nové internátní školy, ale to Wendy netuší, že James bude mít v plánu něco nechutného.

James si zpočátku namlouvá, že Wendy mu nijak nehnula s žaludkem nebo se srdcem, opak je pravdou. Když, ale najde svého jediného pravého přítele Rua mrtvého a všechno naznačuje, že ho na popud jejího otce zabila Wendy veškeré city nebo co to je jdou stranou. Důležité je se pomstít.

Když Wendy začne Jamese vnímat jako Hooka, má pocit, že vše udělala špatně. Nejdůležitější na tom je, že Wendy nemá tušení proč ji Hook najednou vyhrožuje, vězní a vydírá. V momentě, kdy Wendy zjišťuje, že její otec není, kdo si myslela, Jamesovi dochází, že Wendy ho nikdy nezradila.

Hookův bar, domov je pryč. Wendy, ačkoli ji už nevězní, ale neutekla. Zůstala s ním, i když ho viděla od, ne jeho, krve. Všechno není u konce a hodinky tikají moc nahlas na to, aby je jejich společně sdílené city mohli zastavit.



Co se stát mělo se stalo, pro mě tato kniha zůstává jednou z nejlepších knih za poslední dny, možná i měsíce. Nebudu na ni myslet neustále, ale vzpomenu si na ni, kdykoli mi dá někdo příležitost.

Nejlepší citát: Tvou hodnotu neudává to, kde žiješ. Ale to, jak povstaneš, když všechno kolem tebe shoří.

Komentáře (0)

Přidat komentář