Pátrání po tajemství minulosti

recenze

V bouři (2020) / Marie.BM
V bouři

Víceméně na základě výtvarně zajímavě pojatého obalu knihy jsem se nadchla pro titul s názvem „V bouři - Dunmor Castle“. Netušila jsem ovšem, že se jedná o druhý díl duologie. Neboť jsem už několik knižních sérií četla „na přeskáčku“, vycházela jsem z předpokladu, že bude možno číst druhý díl bez znalosti prvního s názvem Stopy minulosti. Musím uvést, že číst druhý díl bez obeznámení se s prvním mě nebavilo a nedařilo se mi najít souvislosti. Pořídila jsem si tedy „jedničku“ a oplatilo se to. Druhou část jsem si mnohem více užila a nyní mohu konstatovat, že druhý svazek plynule navazuje na první část a za mě je důležité první část si přečíst. Už i podobnost obálek naznačuje vzájemné propojení prvního a druhé dílu. A o čem duologie pojednává?
Lexie Cavendishová, mladá designérka, se ujala renovace honosného sídla Dunmor Castle a je stále na Dunmoru, který se ukazuje jako rodinný dům Graysonovy rodiny. A nejen to. Lexie také zjistila, že její matka byla odsud a rozhodne se hledat odpovědi na tajemství minulosti. Lexie se zamiluje do Graysona, ale může mu skutečně věřit? Na Dunmor Castle, sídle jeho rodiny, se musí obávat o svoji bezpečnost. Někdo chce evidentně zabránit tomu, aby objasnila osud své matky, která před dvaceti lety beze stopy odtud zmizela. Nabízí se otázka, zda je Grayson součástí těchto intrik?
Tento román hodnotím jako vzrušující a též oduševnělý. Obšírné popisy vystupujících postav, okolí a starého hradu mi umožnily představit si vše živě. K oživení přispívají i četné dialogy. Ostatně i staré zdi hradu skrývají svá tajemství. Lexie a Grayson jsou mi vcelku sympatičtí a jejich postavy jsou rozvinuty a působí velmi realisticky. Bylo mi Lexie docela líto, že ne všichni to s ní myslí dobře.
Styl psaní je uvolněný a příjemný. Překlad do češtiny hodnotím také pozitivně. Myslím, že tyto dva svazky splývají velmi harmonicky a všechny otázky jsou objasněny. Škoda, že se jedná jenom o duologii. Jsem totiž zvědavá, jak by se dále vyvíjel vztah Lexie a Graysona. Ale kdoví ... třeba se dočkáme i třetího pokračování.

Komentáře (0)

Přidat komentář