Pan Slušňák

recenze

Pan slušňák (2019) 3 z 5 / eva3695
Pan slušňák

Lucas Callahan se rozhodl změnil svůj život. Takže se přestěhoval z maloměsta, rozešel se se snoubenkou a vyrazil do New Yorku. Jde za svým snem stát se úspěšným novinářem.
Získá práci ve známém časopisu Empire jako ověřovač faktů. Doufá, že se brzy vypracuje na vyšší pozici.
Jednou po práci si vyrazí do baru a potká tam krásnou brunetku. Jde k ní domů a stráví s ní noc a ráno zmizí. Myslí, že o ni už nikdy neuslyší. To by se však nesměl vyspat se známou sloupařkou píšící o sexu – Carmen Kellyovou. Ta jejich společnou noc celkem zkritizuje. Nebere si vůbec žádné servítky a tak z toho Lucas vyjde jako nezkušený a k tomu nemotora. Vyslouží si přezdívku Slušňák.
Když si Lucas přečte útočná slova své kolegyně (neboť oba pracují pro Empire) a rozhodne se jí odpovědět. Jeho sloupek také uveřejní pod jménem Slušňák, a tak z toho vyjde projekt, kdy se oba dva musí týden co týden scházet, mít sex a pak se vzájemně ohodnotit. Co z tohoto vznikne?
Ze začátku jde jen o válku slov, ale později půjde o mnohem víc. Čeká je rozhodnutí mezi ambicemi, láskou a důsledky poctivosti.



Už je to nějaká doba, co jsem knihu přečetla a stále nevím, jak knihu ohodnotit. No... Nebylo to nejhorší, ale nebylo to ani skvělé. Byl to průměr. Podle anotace to znělo jako skvělý příběh, ale bohužel byla skvělá jen anotace. Nevím, kde někdo vidí podobnost se Sexem ve městě nebo s Ďábel nosí Pradu.
Občas jsem se musela do knihy nutit, ale převážně to bylo čtivé. Sem tam se objevila vtipná scéna, ale spíš se jednalo o suchý humor. Myslím, že jejich „projekt“ mohl být více energetický a čekala bych víc hádek a naschválů. Ale tato část byla celkem dobrá.
Vše se ale probíralo jen povrchově, nic nešlo do hloubky. Proč? Byla to škoda. Obzvlášť poslední část si zasloužila větší propracování, protože zvrat, který nastal z to rozhodně stál. Ale opět to bylo jen nastíněné, a šup... byl konec. A k tomu konci? To bylo největší zklamání, protože tak, jak to skončilo, jsem rozhodně nečekala.
Hrozně nerada píšu negativní hodnocení, ale opravdu mě tato kniha zklamala. A věřím, že se někomu líbit bude. Ale za mě ne.
Jediné, co bych pochválila byl nápad a jednoznačně obálka. Ta se mi vážně líbí.

Komentáře (0)

Přidat komentář