Not broken, just scratched.

recenze

Začít znovu (2018) 5 z 5 / TerezaMondeková
Začít znovu

„Nejsi rozbitý, jen trochu poškrábaný.“

Allie Harperová je devatenáctiletá dívka, která má všechno. Skvělý vzhled, bohaté a vlivné rodiče, velký dům, skvělé známky a v budoucnu má převzít úspěšnou rodinou firmu. Všechno působí dokonale. Skutečnost je úplně jiná. Allie svůj dosavadní život žila jako ptáček ve zlaté kleci. Její matka ji ovládala jako svou loutku. Chce začít žit svůj vlastní život, rozhodovat se sama, chce se odříznout od své matky. Proto si Allie sbalí věci a přestěhuje se do Woodshillu, aby tam mohla začít znovu.

Nové jméno, nový účes, nové město, nová škola, přátelé, vlastní život a její vlastní rozhodnutí. Nikdo ji nezná a neví nic o její minulosti, která není zrovna pěkná. Allie je šťastná, ale první problém je tady. Allie si hledá vlastní bydlení. Nebo spíše jeden pokoj, který potřebuje, jestli nechce spát v parku na lavičce. Nečekala, že to bude tak těžké. Prohlédla si spoustu bytů, ale nic pro ni nebylo to pravé. Má poslední možnost.

Arogantní, namyšlený, potetovaný, sexy týpek. Zrovna on je její spása a nový spolubydlící. Má nesmyslná pravila, která Allie musí dodržovat, jestli chce bydlet v jeho bytě.

První pravidlo - Nezatěžovat ho ženskými záležitostmi.
Druhé pravidlo - Držet zobák, když tam bude mít společnost.
Třetí (nejdůležitější) pravidlo - Neskončit spolu v posteli.
To určitě pro Allie nebude žádný problém.

Pořád se provokují, urážejí, laškují, ale postupem času se sbližují, Allie si myslela, že nebude žádný problém dodržet jeho nesmyslná pravidla. Ale jiskří to mezi nimi víc a víc a Allie ubývají síly na to, aby popírala, co cítí a hlavně, už se tomu nechce bránit. Allie vyloží všechny svoje karty na stůl a doufá, že budou spolu, ale má to háček. Kaden má také své démony minulosti, kteří ho nenechají spát.


”Poučila jsem se ze svých chyb a věděla jsem, že je lepší o problémech mluvit než je potlačovat. Dřív nebo později člověka dostihnou a zlomí ho.”



Allie se mi taky hned líbila. Je milá, přátelská a chce žít svůj vlastní život. Z ušlápnuté holčičky se stává dívka, která si umí prosadit své. Líbilo se mi, že se s Kadenem snažila spřátelit, i když byl nesnesitelný, ale zároveň i neodolatelný.

Kaden se mi hned líbil. Sice se občas choval opravdu jako kretén a jeho chování těžko chápete. V jednu chvíli se k Allie tulí a pak se dva dny neukáže. Jednou je otevřený a pak zase odtažitý. Taky na první pohled působí sebevědomě, je krásný, má tetování, působí jako takový ten drsňák, který si dělá, co chce a nikoho nepotřebuje, ale ve skutečnosti je to jenom jeho maska. Nebezpečná kombinace.


Kniha je plná smutku, lásky, přátelství, ale taky zklamání, naděje a důvěry. Autorka dokáže vtáhnout čtenáře do děje a ten se pak nemůže odtrhnout.

Líbilo se mi, že je kniha nepředvídatelná. Vždycky když si myslíte, že víte, co bude, tak se to v jedné minutě obrátí a je to úplně jinak. Jste zvědaví, co všechno se stane. Jste překvapení, co se to stalo. Nikdy nevíte, co dalšího autorka vymyslí. Autorka je originální a to se mi líbí. Taky oceňuji, že na konci byla malá ukázka z dalšího dílu. Nemůžu se dočkat, až si ho přečtu. Taky se mi líbilo, že na začátku knihy byl seznam písní. V knize opravdu nic nechybělo. Taky musím říct, že jsem se u knihy několikrát upřímně zasmála. A vedlejší postavy jsem si taky zamilovala. Moc se těším na jejich příběhy.

Autorka taky dokáže úžasně popisovat. Dokáže místa popsat tak skvěle a detailně, že si to dokážete živě představit, pocity hlavních hrdinů dokáže popsat tak detailně a úžasně, že je hned pochopíte a dokážete všechno prožíváte s nimi.

Hlavní hrdiny jsem si hned zamilovala. Líbilo se mi, jak se k sobě chovali. Byli dobří přátelé, ale taky to mezi nimi jiskřilo, jak se svěřovali, taky jsem se dost bavila u toho, jak se provokovali, hádali. Líbilo se mi, že na to hlavní hrdinka a hlavní hrdina hned "neskočili", ale šli na to pomalu. Jejich vztah se pomalu vyvíjel. Vždycky když to vypadalo nadějně, tak se stal zádrhel a to se mi líbilo.

Vedlejší postavy byly úžasné. Opravdu skvělá parta úžasných a věrných přátel. Myslím, že každý by si přál, tak věrné přátelé, kteří při vás stojí. Moc se těším na příběh Dawn a Spencera, protože v tomhle díle to mezi nimi hodně jiskřilo.

Komentáře (0)

Přidat komentář