Nevěra

recenze

Jedna z pěti (2022) 4 z 5 / Maru.Maruska
Jedna z pěti

Dagmar Digma Čechová právě vydala svůj další román: Jedna z pěti. Přiznávám, že tuto autorku mám velice ráda. A anotace této novinky zní velmi zajímavě. Takže jsem se s chutí pustila do čtení!

Edita Vintrová se dostala do pěkně prekérní situace. Nešťastnou náhodou odhalila na oslavě svých čtyřicátých narozenin manželovu nevěru. Bohužel si však není jistá, s kým ji podvádí. Možností je totiž hned pět: domnívá se, že pomyslnou kudlu do zad jí vrazil nejen manžel, ale také jedna z jejích pěti nejlepších kamarádek. Jedna z těch, které si stěžuje a probírá s ní intimní detaily svého života. Nikdo jiný totiž na oslavě nebyl. Edita je samozřejmě nešťastná a zklamaná. A stojí před zásadní otázkou: jak zjistit, která z nich to je?

Chlapi jsou jako toulavý psi. Jdou vždycky za tím, kdo jim dá dobrý žrádlo a pohodlnej pelech.

Jde o příběh pro ženy, ve kterém se nějakým způsobem každá ze čtenářek najde. Jakou z kamarádek jste vy? Jednotlivé postavy mají různé charaktery a autorka vybrala námět, který se nikdy neomrzí. Navíc vše je reálné, protože spoustě žen už se skutečně stalo, že je manžel podváděl s nejlepší kamarádkou. Vzhledem k tomu, jak často je téma nevěry v románech použito, jsem se trochu bála, zda mě autorka svým zpracováním dokáže zaujmout. Mé obavy byly naprosto zbytečné. Jakmile jsem se pustila do čtení, nemohla jsem se odtrhnout. Je to přesně ten příběh, který vlastně není nijak složitý a v mnoha ohledech je úplně banální. Ale vy se okamžitě sžijete s některým z hlavních hrdinů, který v něm vystupuje. Takže se od něj nemůžete odtrhnout a potřebujete vědět, jak to všechno dopadne. Editu čeká odhalení, během kterého může ztratit nejen svého manžela, ale také některou z kamarádek. V lepším případě jenom jednu. Vůbec totiž neví, zda o poměru jejího muže neví i někdo další...

Tento příběh je o tom, jak dobře se lidé znají. Často si o těch nejbližších kolem sebe myslíme, že by nás za žádných okolností nezradili. Jenže skutečně je tak dobře známe? Skutečně Edita ví, jaké její kamarádky jsou? Neskrývají snad všechny před sebou své pravé já? Co všechno předstírají? Odpovědi na tyto otázky zjistíte, pokud se hned pustíte do čtení!

Komentáře (0)

Přidat komentář