Někdo nový

recenze

Někdo nový (2021) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Někdo nový

Už jste četli nějakou z oblíbených německých autorek?

V loňském roce měly německé autorky doslova boom. Lákalo mě nějaké knihy zkusit a opravdu jsou moc dobře napsané.
Příběh nám vypráví Mickey (zkratka od jména Michaella), která pochází z velmi bohaté rodiny právníků a rodiče od ní a jejího bratra mají obzvlášť vysoká očekávání. Když ale bratra vyhodí, Mickey je na to domácí dusno sama. Dokud nepotká Juliána. Ten má ale taky svá tajemství…
Někdo nový je rozhodně kniha, která se vám bude dobře číst. Vše si člověk dokáže krásně představit a autorka dokázala dobře popsat hrdiny, které před sebou vidíte od pár prvních kapitol.
Co se týká obsáhlosti knihy – je prostě dlouhá. Víc jak polovina knihy se dost táhne a začátek je ultra pomalý. Kdyby se zkrátila o cca 150 stran, dala bych určitě lepší známku.
Příběh je poměrně dost ponurý a nenajdete v něm v začátcích moc pozitivních věcí, ale to jak se Mickey vypořádává sama v sobě se selháním rodičů, tajemstvími Juliána a s pořádným překvapením na konci při rozuzlení, vás drží u knihy jako přibité.
Na konec jsem vážně zůstala koukat, protože jsem něco takového nečekala a v knize se s tím nesetkala. Nebudu vám spoilerovat, ale vážně je to něco. Prvně jsem si řekla – WTF? Ale pak si to sedlo a všechno do sebe krásně zapadlo. Knihu jsem opět zavírala s úsměvem na rtech.

Obálka a grafika: Abstraktní obálky jsou sice na pohled pěkné, ale já mám radši, když vidím na obalu kousíček příběhu.

Verdikt: Tuhle knihu nemusím mít na poličce v knihovně, ale jsem ráda, že jsem se k ní dostala.

Komentáře (0)

Přidat komentář