Nebezpečná zvědavost

recenze

Nebezpečná zvědavost (2021) 5 z 5 / Maru.Maruska
Nebezpečná zvědavost

Měla jsem velikou radost, když jsem zjistila, že má oblíbená autorka Ann Granger vydala další knihu! Jde o druhý díl série s hlavní hrdinkou Lizzie Martinovou a policejním inspektorem Benjaminem Rossem s názvem Nebezpečná zvědavost. První díl této série (Nezvyklý zájem o mrtvoly) jsem přečetla za jediný večer, takže si asi dovede představit, jak moc jsem se těšila na pokračování!

Musím se přiznat, že jsem dobře věděla, co mám od knihy čekat. Od autorky jsem již četla její předchozí sérii s hlavními hrdiny Jess Campbellovou a Ianem Carterem. A všechny její příběhy mě neskutečně bavily. A jinak tomu není ani u její nové viktoriánské detektivky. Obdivuji styl, kterým autorka píše. Mám pocit, že se mi vše před očima odehrává jako film. Zkrátka slova, která napsala, před mýma očima ožívají. Její popisné scény jsem si úplně zamilovala a užívala si každé písmenko, které napsala. Styl psaní je chytlavý, hlavní postavy zajímavé a neskutečně sympatické, zápletka celého vyprávění dobře promyšlená, zkrátka já nemám absolutně nic, co bych příběhu vytkla.

A víte, co je největší předností tohoto vyprávění? Jednotlivé kapitoly jsou napsány střídavě z pohledu dvou hlavních hrdinů. A tady to byla skvělá volba! Těmi jsou inspektor Ben Ross a Elizabeth Martinová. Obě postavy tak budete moci lépe poznat, pochytit jejich názor na věc. Obvykle se mi stává, že se na některou z částí těším více, ale tady tomu tak nebylo, protože důvtipná Lizzie a policejní detektiv Ben se skvěle doplňují. Přiznávám, že můj názor tentokrát není příliš objektivní, protože já jsem si obě postavy vyloženě zamilovala a mám spoustu teorií ohledně toho, co všechno by se mezi nimi mohlo odehrát v dalších pokračováních. Ano, doufám, že autorka neopomene nadále rozvíjet romantickou linkou. Já si pokračování této série nenechám ujít. A uvidíme, jestli alespoň jeden z mých nápadů bude totožný s dějovou linkou, kterou si pro své postavy představuje sama autorka. Už teď se těším, do čeho se Lizzie a Ben zapletou příště.

Celou sérii doporučuji všem, kteří hledají nějakou odpočinkovou detektivku, která v sobě spojuje napětí s náznaky romantiky.

Komentáře (0)

Přidat komentář