Mrazivý thriller z neobvyklého prostředí

recenze

Než padne tma (2022) 5 z 5 / Knihomolka97
Než padne tma

Než padne tma je thriller z prostředí výzkumné stanice na Antarktidě. Nic podobného jsem doposud nečetla a byla jsem zvědavá, co se z něj vyklube.

Příběh začal poměrně pozvolna, šlo hlavně o seznámení se s prostředím (které se mi moc líbilo), hlavní hrdinkou Kate a dalšími postavami. Nebylo jich málo, ale zorientovala jsem se v nich rychle.
Skoro na každém z nich bylo něco divného, co mě nutilo být v střehu, ať mi nic neunikne. Z vedlejších postav jsem si oblíbila snad jen 3 lidi. Někteří byli vyloženě nesympatičtí a další mi byli upřímně jedno.

Katein předchůdce zahynul při tragické nehodě..jenže v průběhu vychází najevo, že to zřejmě nehoda nebyla..

Atmosféra houstla čím dal víc, protože bylo jasné, že někdo něco skrývá a Kate se snažila pátrat na vlastní pěst.. Občas jsem její rozhodnutí nechápala, byla impulsivní a sem tam ne úplně rozumná, ale fandila jsem jí, ať vraha odhalí!

Zcela upřímně jsem vraha odhadla správně a poměrně brzo (prakticky skoro od začátku mi ta osoba přišla podezřelá), ale to vůbec neubírá na faktu, že to bylo napínavé, zajímavé a chvilkama až mrazivé. Neskutečně mě to bavilo a zvlášť posledních 60 stran byl docela masakr. Kate byla vážně skvělá!
A ještě musím zmínit, že nechyběla i mírná romantika, která se mi líbila.

Komentáře (0)

Přidat komentář