Mnoho z nás trpí potichu.

recenze

Jax (2022) 5 z 5 / TerezaMondeková
Jax

"Kdyby mé oči odhalovaly mou duši, všichni by při pohledu na můj úsměv plakali."

Sleduje ji. Všude kam se hne, jde i on. Je jí povědomí, ale jeho tvář si nedokáže zařadit. Držela se zpátky, ale pak se jí ten chlap pokusí přímo před obličejem vyfouknout poslední kelímek mátové zmrzliny. Navíc ji drze vyzval, ať si tu zmrzlinu vezme, jestli ji chce. Stella zvolila velmi originální způsob, jak mu zmrzlinu vzít. Políbí ho a vytrhne mu ji z ruky, než se cizinec stihne vzpamatovat, tak Stella uteče k pokladně. Až později si uvědomí, že políbila a okradla Jaxe Blackwooda. Legendárního rockera! To ale není nejhorší... je to její nový soused.

Jax je sice superslavný, neskutečně přitažlivý, ale taky pěkně otravný. Rád Stelle připomíná, co se stalo v tom supermarketu. Aby toho nebylo málo, tak rád hraje na kytaru v obýváku... úplně nahý. Je to sice pohled pro bohy, ale taky to dost vyrušuje.

Ze Stelli a Jaxe se stanou přátelé, ale taky to mezi nimi jiskří. Oba mají ale strach. Ani jeden na lásku nevěří, každý má své rány. Bojí se pustit si toho druhého k tělu. Ale jak dlouho jim ten vzájemný odstup vydrží? Může to mezi nimi fungovat, když jsou tak rozdílní?


„Tancuj, jako kdyby tě nikdo neviděl...
Zpívej, jako kdyby tě nikdo neslyšel...
Miluj, jako kdyby to nemělo bolet...
Žij, jako kdyby nebylo zítřka.“



Stella se mi jako hlavní hrdinka moc líbila. Líbilo se mi, že to nebyla žádná namyšlená holka, která si o sobě moc myslí. Strašně se mi líbí lidi, kteří si nic nenechají líbit. Jsou drzí a odvážný, i když jde jenom o mátovou zmrzlinu. Měla i smysl pro humor, na všechno skvělou odpověď. Navíc nechtěla Jaxe kvůli penězům nebo slávě. Byla opravdu tvrdohlavá, milá, upřímná, drzá, citlivá holka, která si sama přišla hodně osamělá a prošla si svým, proto si o to víc vážila vztahu s Jaxem a přátelství, které si vytvořila s jeho přáteli.

Jax... do toho jsem se zamilovala. Na první pohled mohl vypadat jako člověk, který si užívá slávu, bohatství, ženy, společnost... ale čím víc jsme ho poznávali, tak tím bylo patrnější, že je to spíše introvert, který se ve slávě a penězích nevyžívá. Jako pravou rodinu považoval své přátelé, měl své problémy, se kterými bojoval každý den, všechno v sobě dusil. Jeho povaha se mi líbila, i když to nedával najevo, tak byl hodně citlivý, ale taky byl věrný přítel.


Jsem... ohromená! Hodně emotivní kniha. V knize nechybělo napětí, překvapení, opravdové a hluboké přátelství, humor, láska, ale nechybělo ani zklamání, naděje, vážné téma a bolest.

Příběh je o sbližování a důvěře. Pro někoho je opravdu těžké někomu věřit a někoho si k sobě pustit. Kniha rozhodně nebyla jenom o sexu, touze a chtíči. John a Stella se skamarádili, svěřovali se, budovali si k sobě důvěru, trávili spolu čas... Každý měl své bolesti, které v sobě držel a snažil se s nimi vypořádat. Během všech těch vážných témat v knize byl i humor. Během knihy jsem se smála a culila jak měsíček na hnoji. Ale občas... hodně často jsem slzy neudržela.

Příběh se mi líbil i kvůli těm duševním problémům. Mám s tím své zkušenosti, takže mě kniha opravdu hodně zasáhla. Je dobře, že to autorka do své knihy zapojila, protože tím ukazuje, že je to něco, co má mnoho lidí. Hlavně v dnešní době. Spoustu lidí to tají, nemluví o tom, ale není to něco, za co by se měl člověk stydět.

Dost se mi líbilo, že se tady opět objevila celá kapela, přátelé, předchozí hrdinové i nové postavy. Byla bych opravdu moc ráda, kdyby autorka napsala další knihy o zbývajících členech kapely.


Jax Jax Kristen Callihan

Moje první setkání s Jaxem Blackwoodem nedopadlo zrovna nejlépe. Na svou obranu chci ovšem říct, že jsem netušila, že je to právě Jax Blackwood – kdo by taky čekal, že v supermarketu potká legendárního rockera? Navíc se mi chystal... více


Komentáře (0)

Přidat komentář