Minirecenze Kouzlo kaligrafie

recenze

Kouzlo kaligrafie - Inkoust a inspirace (2018) 5 z 5 / a.k
Kouzlo kaligrafie - Inkoust a inspirace

Láska k typografii dovedla autorku k bakalářskému studiu oboru grafického designu na londýnské vysoké škole. Věnuje se návrhům pro přední světové maloobchodní značky, kde prolíná moderní i starý rukopis. Doma ve Florencii vlastní obchod a studio tvůrčího designu.

Kniha Kouzlo kaligrafie je inspirací pro každého, který chce najít vlastní cestu k odhalení tvůrčího ducha psaní. Autorka pro nás vytvořila předlohy písmen celé abecedy, podle které se můžeme nechat inspirovat. Avšak hlavním cílem není naučit se přesně psát podle předlohy, jde o to, aby si každý našel svůj styl.

Publikace obsahuje části, které nám slouží jako písanka k vlastním nácviku. Dle předlohy se učíme prakticky vyzkoušet, zda-li nám vyhovuje pomalé či rychlé psaní, malé či velké písmo, různý sklon, výběr pera, zkoušením dosáhneme jistoty a zbavíme se strachu ze své nedokonalosti. Autorka nás přímo nabádá, abychom dělali chyby. Abychom si našli styl, který nám bude vyhovovat. Vždyť krása je v nedokonalosti. Možná se i trochu ušpiníte. Vždyť i inkoustové skvrny mohou být inspirativní.

Jedna z částí knihy předkládá náměty k čarování s písmem. Psát se dá na zeď, sklo, pokrmy, ovoce. Nemusíme vždy psát jen perem či tužkou, najdete zde nápady ke psaní pomocí mrkve, papriky a jiné zeleniny, štětcem nebo třeba kávou. Sama autorka vytváří také dnes tak populární návrhy kaligrafického tetování. Najdete zde i zajímavé nápady k využití papíru a vystřihovánek k oživení dekorací. Ne vždy musíte použít dárkové kartičky. Vzkaz můžete originálně předat na listu kytice nebo ovoci.

Tato velmi inspirativní publikace obsahuje celou řadu fotografií, grafických návrhů písma i nápady k využití v praxi.

Komentáře (0)

Přidat komentář