Město duchů a bojovníci v mezisveti.

recenze

Město duchů (2020) 5 z 5 / Spuffy
Město duchů

Další z knížek do jejíž věkové kategorie už nějakou tu chvilku nepatřím. Ale autorkou je Victoria Schwab, které se u mě řadí mezi zbožňované autory od přečtení její série Temnější tvář magie. Tudíž mě to opravdu lákalo i to i přes fakt, že se tam objevují duchové. Což nám už rozhodně napoví sám název. Kdo mě znáte, těmto tématům se raději vyhýbám, ale stejně jako u Devátého spolku od Leigh Bardugo jsem udělala výjimku a zcela jen kvůli autorovi.
Zde tedy na rozdíl od Devátého spolku to nebylo pro mě až tak moc strašidelný a děsivý. Má to zajímavý příběh i námět, jenž rozhodně obsahuje mnohá tajemství. A jelikož se jedná pouze o první díl všechna se nám tu rozhodně neodhalí. Hlavní hrdinka Cassidy se díky nehodně, při které skoro umře, dostává daru. Možnost vycítit duchy a přejít skrz závoj do jejich světa. S ní už od oné nehody je též připoután její nejlepší kamarád. Ale nenechte se zmýlit. Obyčejný rozhodně není, je totiž duchem a ona je jediná kdo ho vidí, nebo ne? K tomu přidejte rodiče, jež se nejen zabývají, ale i píšou knihy právě o paranormálních jevech. Co se stane, když přijmou nabídku na natáčení seriálu o nejstrašidelnějších městech. A sami v něm účinkovat? Co všechno skrývá jejich první zastávka v Edinburghu?
Celá kniha se četla naprosto snadno, děj šlapal a nebyla tam žádná místo pro nudu. Rozhodně jsem zde třeba nečekal narážky na Harryho Pottera, což mě opravdu pobavilo. Na konci nechyběl ani strhující závěr, přinesl nejen odpovědi, ale i mnoho další otázek. Pokud u nás vyjde pokračování, v což tajně doufám, určitě se do nej chystám pustit.


Město duchů Město duchů Victoria Schwab

Od toho dne, co se Cassidy málem utopila (no, ona se vlastně utopila, ale nerada na to vzpomíná), dokáže odtáhnout Závoj, který odděluje živé od mrtvých... a vstoupit do světa duchů. Dokonce její nejlepší kamarád Jacob je duch. Už... více


Komentáře (0)

Přidat komentář