Skrytá bolest v tetování.

recenze

Easy? (2013) 5 z 5 / TerezaMondeková
Easy?

Láska není absence logiky, ale logika prozkoumaná a přepočítaná, rozžhavená a zakřivená, aby se dobře vešla do záhybů srdce.

Jacqueline je chytrá, krásná holka, která má všechno, co si dívky v jejím věku přejí mít. Má milující rodinu, je na vysoké škole a v neposlední řadě má přítele, se kterým je už tři roky. Zatím všechno klape, ale pak se všechno zhroutí jako domeček z karet. Přítel se s ní po dvou měsících rozejde kvůli "své budoucí politické kariéře", proto Jacqueline nějakou dobu nechodí do školy, aby ho nepotkávala, ale Jacqueline se zhorší docházka a poprvé v životě jí hrozí propadnutí a to z ekonomie.

Jacqueline se po nějaké době sebere. Aby nepropadla z ekonomie, tak přijme nabídku, kterou jí nabídne učitel. Jeho asistent jí bude doučovat. Jacqueline se svým doučovatelem komunikuje jenom pomocí emailů, ale nebaví se spolu jenom o ekonomice. Rozebírá s Londonem i svoje soukromí, problémy. Baví se s ním jako s kamarádem. Připadá jí jako by ho znala. Pomalu se všechno vrací do normálu. Ale pak se jí stane něco, co nečekala ani v nejhorší noční můře.

Zrovna jde sama přes prázdné parkoviště z večírku, na který jí vzala její nejlepší kamarádka, chystá se nastoupit do auta, tak ji napadne člověk, kterého podle hlasu pozná. Jacqueline propadá panice, protože se schyluje k nejhoršímu. Pak ale útočník leží na zemi a Jacqueline má šanci se sebrat. Zachránil jí kluk, kterého si nikdy předtím nevšila.

Jmenuje se Lucas. Chodí s ní na ekonomii. Sedí úplně vzadu, s nikým se nebaví, ale pořád se na ni kouká a něco kreslí do svého skicáku. Postupem času se spolu skamarádí a při hodinách na sebe pořád koukají. Jacqueline zjistí, že si ji Lucas všiml už na začátku školního roku. Přitahuje ji... hodně, ale Jacqueline taky ví, že má Lucas tajemství. Řekl jí, že asi nikdy nebude schopen se s nimi svěřit, ale něco málo jí napovídá tetování na jeho těle. A pak je tu i internet. Ale to není jediný problém, který Jacqueline má.



Jacqueline se mi docela líbila. Přišlo mi, že to byla obyčejná holka. Žádná královna plesu, nejkrásnější, nejbohatší, nejoblíbenější. Holka, která je hodná, milá, inteligentní, přátelská, empatická.

Lucase jsem si zamilovala! Přesně můj typ. Ale to nejdůležitější... líbil se mi jeho charakter a povaha a to je to čeho si u lidí cením. Ano, dobrý vzhled je dobrý, ale to je jenom pozlátko. K čemu vám bude kluk, který bude vypadat jako rocková hvězda, nebo bude vypracovaný, když spolu nebudete mít, o čem mluvit, když nebudete mít společné koníčky. Taky jsem byla zvědavá na Lucasovu minulost a byla to síla.


Paráda! Autorka mě opravdu v hodně věcech překvapila. Až mě na konci mrzelo, že není pokračování. U knihy jsem byla zvědavá, co dalšího se stane, jak to skončí. V knize nechybí překvapení, láska, problémy běžného života, humor, zápletka, rozhodně nechybí originalita. Byly tam opravdu problémy, se kterými se lidi v běžném životě setkávají. Špatná rozhodnutí, rozchody, propadnutí ve škole a taky opravdu bohužel to napadení. V knize byla vážná témata. Taky jsem byla zvědavá na Lucase a Londone a myslím, že i tohle autorka vymyslela skvěle. Jenom ten epilog bych udělala jinak, ale jinak nemůžu měnit nic.

Komentáře (0)

Přidat komentář