Luxusní vlak, mrtvý policista a mezinárodní skandál

recenze

Poslední lov (2021) 5 z 5 / Ivuska.09
Poslední lov

Všichni fanoušci Deona Meyera už velmi dobře vědí, že právě teď vychází jeho nová kniha nazvaná Poslední lov. Jde už o sedmé pokračování série s kapitánem Bennym Griesselem!

Tentokrát se Benny bude společně se svým parťákem Vaughnem Cupidem zabývat odloženým případem, jenž se týká zmizení bývalého policisty. Toho totiž od jeho cesty vlakem z Kapského Města do Pretoria nikdo neviděl. Samozřejmě necestoval sám, takže je šance, že odpovědi na některé otázky budou znát jeho spolucestující. Problém tkví v tom, že i po nich se slehla zem. Jak si s takovým případem Benny a Vaughn poradí? Skutečně se dostanou na stopu mezinárodnímu skandálu?

Nebudu vám nic tajit. Postavu Bennyho jsem si oblíbila hned v prvním díle série. Jeho život je tak trochu jako na houpačce, často bojuje sám se sebou, stejně jako řada dalších vyšetřovatelů často propadá alkoholu a vede s ním marný boj... Zkrátka v této sérii nejste svědky jen řady zločinů, podvodů a vražd, ale také osobních problémů hlavního hrdiny.

Na knize mě bavila především jedna věc: dvojice vyšetřovatelů, kteří se skvěle doplňují. V nejnovějším díle se navíc objeví i další z postav, kterou již znáte z předchozích dílů. Celý příběh pak získá zcela nový rozměr a jednotlivé informace, které vám autor postupně předkládá, do sebe skvěle zapadnou. Ačkoli vyprávění, které Deon Meyer vytvořil, je i tentokrát poměrně rozsáhlé (přece jen má kniha pět set stránek), vyšetřování pěkně odsýpá. Žádná hluchá místa, jen napínavý děj. Jak tohle autor dělá? Netuším, ale miluji to.

Deon Meyer svými knihami nastavuje laťku velmi vysoko a každý z dalších dílů je snad ještě lepší než předchozí. Zkrátka vysoká úroveň každého pokračovaní je u něj samozřejmostí. Jeho příběhy jsou napínavé a poutavé, zápletky inteligentní a dobře vytvořené, odehrávají se v zajímavém prostředí a hlavní hrdiny si oblíbíte. Ano, budu mít problém s výběrem dalšího titulu na čtení, protože Poslední lov jen tak něco nepřekoná. Nezbývá doufat, že se brzy dočkáme dalšího pokračovaní této série!

Komentáře (0)

Přidat komentář