Lovkyně nacistů

recenze

Diamantové oko (2023) 5 z 5 / Maru.Maruska
Diamantové oko

Kate Quinn má na svém kontě již několik historických románů, které se mezi čtenáři a čtenářkami staly docela oblíbenými. Její příběhy oslovily i mě, mám moc ráda autorčin styl psaní sympatické hlavní postavy, jejichž pohnuté osudy vás okamžitě vtáhnou do děje. Nedivím se, že její knihy mají tak dobré hodnocení. Takže by vás nemělo překvapit, že i já jsem se s nadšením vrhla na její nejnovější román nazvaný Diamantové oko, který před pár dny vydalo nakladatelství MOBA.

I tentokrát jsem si oblíbila hlavní hrdinku, která mi byla sympatická hned od začátku příběhu kdo by si taky nezamiloval literaturu milující studentku historie! Nikdy bych však neuhodla, že z této na první pohled plaché dívky se o pár stránek později stane smrtící lovkyně nacistů! Hitlerova invaze ji totiž stejně jako mnoha dalším lidem naprosto změnila život: stala se odstřelovačkou. Jak se vyrovná se všemi válečnými hrůzami, které prožila? Nebojte se, i to se dozvíte...

Možná si teď říkáte, že půjde o pořádný krvák! Ale pozor: nenechte se zmást. Vše je podáno citlivě a bude vás bavit odhalovat povahu ženy, která dokázala zabít tolik lidí... Autorka navíc do svého příběhu zařadila i další zápletky, které zejména čtenářky ocení: je libo třeba trochu romantiky? Pak se můžete těšit na romantickou linku v podobě nečekaného vztahu hlavní hrdinky a jedním z jejích kolegů...

A ještě si neodpustím jednu radu: nezapomeňte si přečíst ani poznámky na konci příběhu! Právě tam se dozvíte, co je fikcí a co skutečností. A z jakých podkladů autorka vycházela. Pokud máte tendenci tyto doplňkové části příběhů přeskakovat, tak tuto chybu nedělejte. Je to zajímavé čtení.

Kniha potěší všechny milovníky a milovnice příběhů ze druhé světové války. Můžete se těšit na další silnou hlavní hrdinku, které jsou především mezi čtenářkami v současnosti velmi oblíbené. I já jsem si román stejně jako všechny předchozí od této autorky moc užila a těším se, jaký příběh si Kate Quinn pro své fanoušky připraví příště. Já si ho určitě nechám ujít.

Komentáře (0)

Přidat komentář