Louisa Clarková je sama sebou

recenze

Sama sebou (2018) 5 z 5 / eva3695
Sama sebou

Louisa Clarková přijala místo v New Yorku. Takže začne nový život ve městě, kde nikoho nezná, kromě Nathana (bývalého fyzioterapeuta Willa). Opustila rodinu a Sama, se kterým je tak krátce, a vzala život do svých rukou.
U Gopnikových je spokojená. I když pracovat pro paní Gopnikovou je velmi náročné. Musí jí být stále po ruce. Jenže ani v bohaté rodině to není bezchybné. A tak se stane, že Louisa kvůli tajemství paní Gopnikové, se po pár měsících ocitne bez práce. Musí se rozhodnou co dál. Jestli se vrátit domů, nebo začít od znovu, někde jinde.
A to je pro ni velmi těžké. Je sama, bez rodiny a přítele, bez práce a střechy nad hlavou. Se Samem jim vztah na dálku vázne. Hlavní komplikací vztahu se však stane nová kolegyně Sama, která se ho snaží dostat.
Louisa se nakonec dočká pomoci u někoho, u koho to vůbec nečeká. Vlastně jedna náhoda ji pomůže se vzchopit a začít být sama sebou. Dokáže se postavit na vlastní nohy a rozjet celkem dobrý byznys. Vše nakonec vypadá, že se dá do pořádku. Ale jak to bude mezi ní a Samem?

Třetí a zároveň poslední díl o životě Louisy Clarkové. Po smrti Willa se změnila. Jeho odchod ji sebral víc, než si vůbec dokázala představit. On byl její osudový muž, který měl však jen omezený čas.
V druhém díle to nebyla skoro vůbec ta bláznivá a kreativní Lou. Utápěla se ve smutku a depresi, ale teď je zpět. Její neobvyklý styl oblékání je pro ni specifický, a díky tomu skončí tam, kde skončí. Taková ona prostě je. Lou byla, je a vždy bude jiná. A to jí právě dělá tak úžasnou.
Osobně nemám asi co vytknout. Možná jen to, jak se začátek divně táhl. Nejdříve jsem se musela do čtení nutit, ale od půlky jsem se naopak nemohla odtrhnout. Jestli to bylo tou jednotvárnou prací, kterou Lou dělala. Nevím. Nějak mě ten začátek nechytl. Ale nakonec mě to pohltilo.
Byl to skvělý závěr série Než jsem tě poznala. Myslela jsem si, že po smrti Willa to nebude ono. I když tam nakonec pořád byl. Ať už v mysli Louisy, dopisech, nebo zprostředkovaně přes svou dceru Lily. Autorka si s příběhem hezky pohrála. Nechybělo tam napětí, láska, city a uvědomění si smyslu života. Doufám, že nejsem jediná, kdo ke konci brečel. Já prostě nemohla jinak. Bylo to skvělé. V mém srdci navždy zůstane Louisa i Will.

Komentáře (0)

Přidat komentář