Láska na Long Islandu

recenze

S láskou Luisa (2018) 5 z 5 / knihomolka_elka
S láskou Luisa

Tak se mi, ostatně jako každý měsíc, dostala do rukou nová Srdcovka. Po Popelčiných střevíčcích proběhla mezi čtenáři Srdcovek vlna skepticismu, avšak mohu vám s klidným srdcem říci, že S láskou Luisa znovu vyšvihla laťku do výšin.

Nejspíš vás nepřekvapí fakt, že hlavní hrdinkou této knihy je právě Luisa, žena, které to prostě zase nevyšlo. Večer před vlastní svatbou nabourá snoubencovo auto a od toho okamžiku Luisu zasáhne vlna pohrom, která vyvrcholí tím, že Luisa zůstává před oltářem sama. V jednom dni ztratí Luisa lásku, bydlení i práci a její iluze šťastného života se bortí jako domeček z karet. Potřebuje svůj život pevně uchopit a začít někde znovu. K tomu se jeví jako skvělé útočiště stará rodinná chata na Long Islandu. Zde bychom mohli najít jistou paralelu s moc povedenou knihou Láska z deníku, která u nás taktéž vyšla pod záštitou edice Srdcovky, nicméně zde nám podobnost začíná, ale i končí.

Luisa se tedy metaforicky pouští do oprav starého domku, čímž opravuje i sama sebe a stává se novým člověkem. Objevuje v sobě novou sílu a chuť do života. Velice záhy se pak na scéně objevuje sexy přidrzlý majitel okolních pozemků Dante, no a jak to mezi těma dvěma nakonec zaplane, si již přečtěte sami ;)

Když vám povím, že obálka knihy S láskou Luisa je přímo skvostná, budu se sice opakovat, ale je to prostá pravda, takže mi to nedá jinak. Někdo si s grafikou obálek této knižní řady pěkně vyhrál, každá je originál a každá je skvělá. Dokonce jsem hledala, jak vypadala původní obálka této knihy, ta je doslova příšerná, klasická červená knihovna. Takže v tomto případě opravdu díky, že došlo ke změně obálek.

S Lásku Luisa je relativně útlá a nesmírně čtivá knížečka, která vám zahřeje srdíčko. Prožijete velice krásnou a pozvolně nabíhající lásku mezi Luisou a Dantem, přesně tak jak to máme všechny rády. No prostě idylka. Sami v sobě díky této knize objevíte nový životní elán. Čtení této knihy mě nesmírně bavilo a dokázala bych si představit, se do této knihy někdy v létě pustit znovu. Takže mi nezbývá nic než říci jen, knihu vám doporučuji.

Komentáře (0)

Přidat komentář