Kudy ke hvězdám aneb Láska v divočině

recenze

Kudy ke hvězdám (2020) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Kudy ke hvězdám

Kolik stran je optimální počet pro dobrou knihu?

Tuhle krásku jsem strašně dlouho odkládala. Když loni vyšla, měla tak velký hype, že jsem si říkala, že to asi bude fajn, ale teď na to nemám náladu, když knížku potkávám na každém kroku. Z knihovny jsem jí měla půjčenou snad půl roku… Ale jsem ráda, že jsem jí na popud @bookaholicjessie vzala konečně do ruky.

Tohle je totiž, vážení, pecka! Vyvážená romantika pro mladé s naprosto přiměřeným množstvím peprností a napětí. Tak bych to asi shrnula.
Absolutně vůbec nejsem cílovka knihy, přesto jsem si jí skvěle užila. Autorka píše tak čtivě, že jsem jen těžko dokázala samu sebe přemluvit, abych ji odložila. Ještě jsem nečetla žádnou podobnou knihu a oceňuji originální námět.
Zorie mi seděla od první chvíle. Příběh je psaný ich formou a krásně se do ní vcítíte. Kdybych jednou měla dceru, myslím, že bych chtěla, aby byla svědomitá jako ona. Na tak mladou dívku měla docela jasný životní cíl a i cestu k němu – obdivuju jí. Já v sedmnácti nevěděla ani to, jestli chci jít na vejšku. Pak tu máme Lennona. Už to jméno a jeho dvě super maminy. Žádného jiného kluka bych si na Zoriině místě nevybrala jako průvodce. Věděl, co dělá, přestože si možná trochu moc věřil. Ale to nastupuje moje rodičovská stránka aneb strach o dítě, když se ocitne mimo mě.
Kdo mi další sedl, byla Zoriina mamka. S touhle ženou bych se chtěla přátelit. Opravdu dobrý vzor pro dívku.
Když nebudete tuhle knížku číst pro postavy, tak jí čtěte pro místa. Do teď jsem myslela, že mě Amerika nijak zvlášť neláká, ale tohle… Popisy míst byly naprosto dechberoucí. Dokonce jsem si některá místa googlila. Opravdová nádhera, přestože jsem většinu míst vnímala jen “písmenkově“.
Další věc, kterou musím vyzdvihnout, je humor knížky. Miluju části o Pánu prstenů a je toho víc…. Skvěle citlivě napsaná popkultura v knize. Dokáže to příběh víc přiblížit čtenáři.
Příběh jako takový se mi moc líbil a konec mě opravdu uspokojil. Souhlasím s každou věcí, která se tam stala. Tak bych si to sama přála.

Obálka a grafika: Jednoduše nádhera. A ty mapy uvnitř knihy? To bylo naprosto dokonalé. Pecka!

Verdikt: Nenašla jsem jediný mínus na téhle knize. Je to tedy jasné – plný počet 5/5 hvězd.

Komentáře (0)

Přidat komentář