Království hříšných

recenze

Království hříšných (2022) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Království hříšných

Jaká poslední kniha vám přišla originální?

Když mě z Knihy Dobrovský vybrali jako knižního ambasadora pro Království hříšných, málem jsem skákala do stropu. Právě tahle kniha pro mě byla jednou z nejočekávanějších letošního roku a já si ji mohla přečíst s předstihem a v super společnosti – děkuju moc všem knižním ambasadorům .

Emilia a Vittoria jsou dvojčata čarodějky. Každá z nich je stejná na pohled, ale úplně jiná uvnitř. Když ale přijde neštěstí, musí se i Emilia zatvrdit a použít svou moc pro věci, které si dřív nedokázala ani přestavit. Dokonce musí spolupracovat s jedním z Hříšných. Se samotným pekelným princem Irou. Jak tohle vlastně dopadne?
Magie. Vražda. Peklo. Itálie. Gastronomie. Tohle všechno a mnohem víc v knize najdete.

Kerri Maniscalco u nás už vyšla jedna kniha – Po stopách Jacka Rozparovače. Tu jsem si taky zamilovala a s velkou radostí očekávám letos další díl. Ale téma čarodějnic (btw s božím magickým systémem, ke kterému chci víc informací) a pekla v jedné knize? Originální nápad, který si rozhodně zaslouží vaši pozornost.
Pekelní princové jsou pojmenovaní podle sedmi smrtelných hříchů. Líbí se mi, jak to nakladatelství vyřešilo a jména princů nepřeložilo do češtiny (hlavní hrdina Hněv by mě trochu štval :D), ale dalo prince do italštiny. Velmi povedený nápad.
Další velké plus – děj se odehrává na Sicílii. Itálie a italské jídlo vás navíc provází celou knihou. Mňam. Úplně se mi zbíhaly chutě na ty dobroty. Italský vibe a celkově náturu kniha opravdu nasála a já si ji užívala. Navíc princ Ira byl dokonale vykreslený. Vy, kteří mě znáte, víte, že bad boye fakt miluju. A Ira je toho příkladem.
Emilia a její sestra byly taky vykresleny velmi povedeně. Všechno zapadalo, a přestože mě Emiliina lehkovážnost (ne, tomu se nedá říkat odvaha) občas trochu rozčilovala, fandila jsem jí.
Otevřený závěr je už asi standardem. Tahle kniha mi bude dělat na poličce knihovny velkou ozdobu. Doufám, že se k ní brzo přidají i další díly.
Obálka a grafika: Moc se mi líbí barevnost a celkově obálka knihy. Jsem nadšená.

Verdikt: Originální příběh, který nebudete moct přestat číst. Kdybych měla čas, přečetla bych ho na jeden zátah. Velké doporučení.

Komentáře (0)

Přidat komentář