Kouzelné prostředí bezpečného přístavu

recenze

Bezpečný přístav (2023) 5 z 5 / Knihomolka97
Bezpečný přístav

Hlavní hrdinka Jenna chce začít nový život a vydává se na malebný skotský ostrov, kde má pracovat jako knihovnice s mobilní knihovnou ve žlutém autě.
Její šéf Daniel ale na první dojem působí jako protiva a někteří obyvatelé nejsou z jejího příjezdu a plánů příliš nadšení. Ve městě kolují i různé legendy o mořských pannách a kletbě McGregorů...
Podaří se Jenne zapadnout a být konečně šťastná?

Od autorky Marie Laval jsem četla Tajemství sídla Bellefontaine, které se mi moc líbilo, tudíž Bezpečný přístav mě nemohl minout. Obálka nezaujala, ale anotace rozhodně ano!

Musím říct, že celá kniha mě opravdu naprosto okouzlila. To úžasné prostředí, zajímavá historie a legendy, poklad, mořské panny, kletba, mírné napětí, romantická linka i sympatické postavy.
Jenna, která si prošla nepěkným milostným zklamáním, nenechala se zlomit, byla moc hodná, líbil se mi její vztah s Katrinou a samozřejmě její knižní nápady. Z jejího ex mi bylo zle.
Daniel, který si též nese břímě z minulosti, stará se o malou miloučkou neteř Katrinu a pracuje do morku kostí.

Romantická část zkrátka funguje. I když to bylo trochu o nervy. Na druhou stranu, kdyby šlo vše hladce, byla by to nuda.

Autorka píše tak čtivě a poutavě, že jsem knihu prakticky nedala z ruky.

Moc krásný dojemný příběh, který rozhodně doporučuji přečíst! A doufám, že se dočkáme i dalších knih od této skvělé autorky.

Komentáře (0)

Přidat komentář