Bezpečný přístav

Bezpečný přístav https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505420/bmid_bezpecny-pristav-HqD-505420.png 4 46 18

V životě je třeba umět číst mezi řádky. S mobilní knihovnou uloženou v roztomilém žlutém autíčku brázdí Jenna cesty malebného ostrova a vydává se vstříc novým nadějím a snům. S občasnou mlhou a legendami o mořských pannách se vypořádá, horší bude vyjít s protivným šéfem Danielem. I další obyvatelé mají postranní úmysly. Jenže všechno není takové, jak se na první pohled zdá.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Happy Dreams at Mermaid Cove , 2021


více info...

Přidat komentář

PREBURDA
včera 5 z 5

Pěkný příběh dvou hlavních postav, s kterými si osud nepěkně zahrál a každý je tím svým osudem poznamenán, za který se svým způsobem stydí.
Příběh začíná nevinně, postupně se rozvíjí, představuje všechny postavy v příběhu a čtenáře nechává v tajemném napětí lásky, nenávisti, odvahy..... co vše z minulosti vyplave na povrch?

Druhá kniha od této spisovatelky, přiznám se ta první se mi líbila mnohem více (Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí), ale i tato stojí za přečtení.

Tynaja
22.04.2024 5 z 5

Moc pěkná knížka, pěkně se četla, ideální na dovolenou :-).


Kudík
05.02.2024 4 z 5

Škoda jen, že nebylo více toho cestování Pryskyřníkem po vymyšleném poloostrově Arrandale, náležícím k ostrovu Skye, i když řídit takovou mobilní knihovnu po popsaných cestách není jednoduché. Přesto mít jako pracovní náplň rozvážení štěstí a potkávat tak sympatické obyvatele (až na pár výjimek) je opravdu práce snů. Postavy, příroda, stáda ovcí a skotského náhorního skotu, racci s navigací, ubytování v Chalupě Mořské panny, posezení a občerstvení v čajovně U Máslového koláčku a mnoho dalšího uzdravuje knihovnici Jennu Palmerovou z jejího více než toxického vztahu. S tím vším, ale hlavně i díky tomu všemu, získá nejen protivného šéfa Daniela McGregora, a také mnoho dalších nových přátel. Že šéfík nebude takový despota, ale i záchranář, vytížený hospodář a hlavně milující strýc... k tomu se Jenna celkem rychle propracuje sama.

pip11
04.02.2024 5 z 5

Pěkný příběh ze skotského ostrova Skye. Krásný popis přírody, většinou milí a laskaví obyvatelé a k tomu hlavní postavy, kterým fandíte. Jenna utíká před bývalým vztahem a hledá si nový domov, práci a hlavně bezpečí. Získá nevrlého šéfa, který ji nabídne domek s kouzelnou pláží a nejen to...

knihovniceS
20.01.2024 5 z 5

Bezpečný přístav
To bylo nádherné čtení! V mobilní knihovně ve žlutém autíčku, jezdí knihovnice Jenna na ostrově Skye, kam utekla před neurvalým snoubencem. Autíčko nazývá Pryskyřník pro svou barvu, parkuje před chalupou U Mořské panny, kde bydlí. O knihovnické práci se moc nedočteme, převládá romantika a tajemství v úžasném prostředí skotských ostrovů. Příběh Jenny, malé Katrin a jejího drsného strýčka vás jistě pohltí jako mne. Dávám 5 hvězd a doporučuji.

sidonka
19.10.2023 5 z 5

Krásné čtení, příběh Jenny, jíž její bývalý přítel zadupaval sebevědomí, ona ale našla sílu odjet a najít nejen sama sebe, ale i lásku okouzjiciho Daniela, v knize kromě lásky nechybí zápletka z minulosti a napětí, prostě moc fajn čtení

petulkapeta
18.10.2023 5 z 5

Zadržel dech a svět se v té chvíli zastavil. A pak ji políbil. Otřel se rty o její, zpočátku zlehka. Nepatrně zasténala a on byl ztracen. Objal ji kolem pasu a přitáhl k sobě, aby cítil její tělo na svém - měkké na tvrdém, hladké na hrubém. Zvedl ji z podlahy a přivinul blíž k sobě. Líbal ji horoucněji, vášnivěji. Jak mohl někdy uvěřit, že by dokázal odejít a žít bez ní?
Příběh s úžasnou krajinou a nedivim že se Jenn do ni zamilovala,stejně jako do Daniela...to byl teda chlap...

kikikrat
16.09.2023 4 z 5

Lepších 3,5/5*. Bylo to krásné a milé čtení. Nádherné prostředí skotských ostrovů. Zajímavá zápletka a docela milé postavy. Nejspíš si z knihy budu nejvíce pamatovat právě to prostředí, které je tam skvěle popsáno.

bookcase
16.07.2023 4 z 5

Milá, předvídatelná romantika z úžasného prostředí skotských ostrovů. A pojízdná knihovna? Super bonus, jen mě mrzí, že knihovnická činnost Jenny byla trochu v pozadí na úkor zápletky příběhu.

Irsaf
29.05.2023 4 z 5

Milý, romanticky laděný příběh ze skotských ostrovů.
Byla to má první kniha autorky a určitě ne poslední.
Dobře se to četlo.

katlouc.ha
22.05.2023 4 z 5

I tahle kniha mě potěšila. Příběh byl milý a hezky se četl, i když bylo pár věcí, které mě u čtení trochu rušily. To ale asi není problém autorky, ale překladu. Autorku jsem do té doby neznala, ráda si od ní přečtu ještě něco dalšího.

alzbeta4340
19.05.2023 4 z 5

Příjemná a čtivá jemná romantika ze současnosti. Tyhle "skotské" společenské romány se většinou dobře čtou a i zde je děj olemovaný zajímavým přímořským prostředím i svéráznými místními postavičkami.
U knihy jsem si moc dobře odpočala, i když mě trochu zarazila podobnost příběhu např. s romány Jenny Colgan. Proto jednu hvězdičku strhávám.

biki
08.04.2023 5 z 5

Moje první kniha od autorky, kterou jsem zakoupila na základě recenzí zde na DK. A vůbec toho nelituju. Krásný romantický příběh v kouzelných, ale nevyzpytatelných kulisách ostrova Skye. Spletité rodinné vztahy hlavního hrdiny, stará tragédie a nechybí ani napínavá zápletka týkající se hlavní hrdinky a která příběh řádně okoření.
Nezbývá mi, než doporučit knihu všem milovnicím moderní romantické literatury.

Medvědářka
06.04.2023 5 z 5

Krásný příběh o novém začátku v životě.
Je to hřejivé, něžné i napínavé. Usmíváte se při čtení a i pláčete. Je to dějem předvídatelné, ale vám to nevadí, protože je to tak hezky napsané, že vás to prostě musí bavit.
Skotsko, mořské panny, nová naděje na lásku a trocha nebezpečí. I tak by se dala shrnout tahle kniha.
Já mohu jen doporučit, protože mi opravdu sedla a líbil se mi čas strávený u jejích stránek.

Márinka
26.03.2023 3 z 5

Nechala jsem se zlákat anotací. Vzpomněla jsem si totiž na to, jak moc se mi líbil Pojízdný krámek snů a těšila se na reprízu. Nevstoupíš dvakrát do jedné řeky ...

Pryskyřník, jak Jenna nazvala svou žlutou knihovní dodávku, hraje v příběhu jen malou roli. Jádrem vyprávění není literatura, ale vztahy. Romantika jako vyšitá. Ústřední dvojici a závěr odhadne vášnivá čtenářka romací po pár stránkách. Ale myslím si, že o utajení pointy autorce vůbec nešlo. Styl vyprávění je velmi příjemný a o jiná tajemství v něm není nouze.

Doporučuji všem, kdo si chtějí odpočinout u krásných popisů ostrovní přírody, zamyslet se na tím, jak těžké je opustit tyrana či snít v zátoce mořské panny o pokladu.

Danago
19.03.2023 5 z 5

Milý oddechový příběh. Autorka má velice příjemný styl psaní . Nečekejte příliš originální zápletku, ale přesto to není úplně tuctové čtení. Kniha vás pohladí po srdíčku zápletka je uvěřitelná, atmosféru prostředí ostrova autorka krásné vystihla.
Je to romantika , ale velmi povedená romantika. Jsem moc spokojená.Určitě jsem se ani chvilku nenudila, i když jako všechny romantické knihy je i tato předvídatelná, ale to mě nevadilo, s tím se počítá.

Jenny46
15.03.2023 4 z 5

První kniha od autorky byla o malinko lepší, ale i tak jsem si příběh užila...
Uklidňující čtení, kde nechybí romantika a tajemství. Styl vyprávění je okouzlující až magický.

Zvykne si Jenna na svůj nový život? Na svého nevrlého šéfa a jeho neteř?

evineckY
05.03.2023 4 z 5

Kniha se četla pěkně, byla zde láska i drama, ale jsem zklamaná, protože jsem čekala příběh o knihovně a knihách, ale skoro žádné knihy se tady nevyskytují.