Koupil si můj obraz... a vzal si i mou duši.

recenze

Nahá (2013) 5 z 5 / TerezaMondeková
Nahá

„Jsi můj paprsek světla v mlze plné ignorace a frustrace.“

Brynne Bennetová je Američanka, která žije už delší dobu v Londýně, kde studuje výtvarné umění na universitě a během toho si přivydělává jako modelka decentních aktů. Svůj čas dělí mezi práci a školu.

Brynne do Londýna přišla, aby začala znovu. Nikdo nic neví o její minulosti. Ani o tom, co se jí stalo. Brynne má za sebou trauma, který ji zanechal jizvy na duši i na těle. Doteď se z toho snaží dostat s pomocí terapeutky, ke které pravidelně dochází.

Blízký kamarád Brynne, se kterým občas fotí, má vernisáž, kde bude i nahý portrét Brynne. Jde tam, aby kamaráda podpořila, ale nečekala, že se tam objeví pohledný cizinec.

Ethan Blackstone je krásný, pohledný, inteligentní, dominantní, bohatý a sexy podnikatel a majitel bezpečností agentury. Vernisáže se účastnil jako ochranka v utajení. Do oka mu padne nahý portrét Brynne, který si okamžitě koupí. Pak do místnosti vstoupí samotná Brynne, která ho okouzlí. Najednou se v něm probudí dosud nepoznaná touha. Chránit tuto ženu za každou cenu.

Mezi Ethanem a Brynne to jiskří. Tráví spolu každou volnou chvíli a skvěle jim to funguje. Nic ale netrvá věčně... ani štětí. Ethan nečekal, že ho doběhnou jeho vlastní démoni, se kterými bude muset ven. A k tomu všemu hrozí Brynne nebezpečí. Ethan je ale odhodlaný Brynne bránit do posledního dechu.

I když se tomu snažili zabránit, tak to nebude trvat dlouho a oba budou čelit svému trýzniteli tváří v tvář.



Brynne se mi líbila. Citlivá, inteligentní, vzdělaná žena, která má zálibu v umění. Je krásná na povrchu, ale i uvnitř. Ale bohužel má tragickou minulost, která ji hodně poznamenala. Jsem na její příběh hodně zvědavá.

Ethana... do toho jsem se zamilovala! To je chlap snů každé ženy. Majetnický, dominantní, ochranitelský, sexy. Ale opravdu se mi líbilo, jak se choval k Brynne. Sice byl trošku více majetnický. Bral to tak, že je Brynne jeho, ale taky tím, že byla jeho, byl odhodlaný Brynne bránit do posledního dechu. Dobře se o ni staral. Chtěl, aby ji nic nechybělo. Nechtěl, aby se trápila.


Kniha mě zaujala naprosto dokonalou obálkou, která skvěle podtrhuje příběh. Ta kombinace černé, bílé, fialové, ten obrázek... je to opravdu nádhera.

Musím říct, že mě překvapilo, jak vlastně napadla autorku myšlenka napsat tuhle knihu. Opravdu mě to zaujalo a líbilo se mi to. Taky se mi opravdu líbilo to prostředí Londýna. Do tohohle města jsem se zamilovala už jenom z popisu.

Je to opravu krátká knížka, ale zase je to pochopitelné, když je více dílů. Příběh jde klidně, pomalu, ale přesto v knize je láska, sex, trauma z minulosti, emoce, překvapení, vášeň mezi hlavními hrdiny a zápletka. Pak si rovnou musíte koupit druhý díl, takže kniha působí spíše jako taková oddychovka o mladých lidech, který si užívají pobláznění a okouzlení vášně na začátku vztahu. Ale... mě přijde, že kniha není jenom o tomhle. Nedokážu to přesně popsat, ale něco na té knize prostě je... něco mě ke knize táhne.




Druhý díl - Všechno, nebo nic.
Muž, který vsadil vše na jednu kartu.

„Přimějí vás věřit věcem, které nejsou pravdivé. Říkají vám je tak často, že je přijmete jako pravdu a zapomenete, že jsou lež. Trpíte kvůli tomu, jako by to byla pravda. Nejefektivnější mučení není fyzické, ale psychické. Mysl dokáže vykreslit hrůzy mnohem děsivější než je vaše tělo schopné fyzicky unést, ale stejně tak mysl utlumí vnímání fyzického utrpení, když bolest přesáhne hranici snesitelnosti.“

Byla jsem hodně zvědavá na trauma z minulosti, které má Brynne a když jsem se ho konečně dozvěděla, tak jsem byla v šoku. Dokonce i Ethana doběhla jeho minulost, takže se těším. Ale ani v tomhle díle nechybělo překvapení, napětí, láska, sex... V téhle knize svůj vztah už brali vážně. Společně strávené dny, noci, seznámení s rodinou, s kamarády, společné výlety. Ale co jsem hodně ocenila bylo, že se celý příběh vyprávěl z pohledu Ethana. Příjemná změna. Lépe ho tak poznáme a pochopíme jeho chování, pocity a názory.

Jediné, co v tomhle díle vadí je, že Ethan myslí skoro furt na sex. Chápu, že na začátku vztahu je to normální, ale v tomhle dílu toho sexu bylo opravdu moc. A ona po něm touží, proto ho nikdy neodmítne a řešení problémů přijde až po sexu. To mi opravdu trošku vadilo.



Třetí díl - Oči dokořán
Setkání s trýznitelem...

Na třetí díl jsem se hodně těšila a nezklamal mě. V tomhle dílu se toho dělo opravdu hodně a ani na chvíli jsem se nenudila. Příběh byl napínavý a překvapivý. Nečekané těhotenství, ztráta otce, manželství, Ethanova minulost. A to, že se Brynne svému pronásledovateli a vrahovi ocitla tváří v tvář. A nakonec ta svatba...

V tomhle dílu nechybělo překvapení, napětí, emoce, sex, láska, řešení společné budoucnosti. U toho jak jí umřel otec jsem i pár slzy neudržela. Nebo to, jak Ethan požádal Brynne o ruku... to byla krása! Nenudila jsem se ani na chvíli a moc jsem jim fandila. Taky se mi líbilo, že se střídal pohled hlavních hrdinů. Taky jsem se u knihy dost nasmála. A co jsem hodně, ale hodně ocenila a co se mi nejvíc na téhle autorce líbí je to, jak dokáže svoje knihy propojit. Autorka má prostě všechny svoje knihy tak výborně vymyšlené, že mě to ohromuje.



Čtvrtý díl - Vzácná a drahocenná
Konečně si má, Brynne!

Skvělé zakončení série. Svatba, manželství, láska, dítě, boj o život, sama bych si to líp nepředstavovala. Moc se mi líbilo, že se v tomhle díle objevili deníky, které psala Marianne. Autorka umí opravdu všechny své knihy skvěle propojit. Taky jsem ráda, že se tady ukázaly všechny předešlé postavy, rodina, přátelé a byla jsem strašně ráda, že se tu objevila i nová postava. Dítě Ethana a Brynne. Celá série byla naprosto bombová a je moje oblíbená. A obálky téhle série jsou nádherné! V tomhle díle bojoval hlavně Ethan. O svůj život, boj s démony minulosti, s výčitkami... Ale jsem ráda, že se konečně Ethan celý otevřel.

Komentáře (0)

Přidat komentář