Kosti v srdci

recenze

Kosti v srdci (2022) 3 z 5 / bajub
Kosti v srdci

Mám dvě knižní guilty pleasure - na poli psychothrillerů B. A. Paris, z romantických vod pak Colleen Hoover. Jsem si naprosto vědoma množstvím klišoidních zápletek, nerálných situací a nulovým intelektuálním přínosem, ale já se u těch jejich knih tak bavím! Příběh, který člověk zhltne za jeden, max. dva večery, může u toho mít v hlavě úplně vypnuto, a u Colleen si navíc užít přehlídku citlivých sixpacků s vysekanou čelistí a tmavými pilotkami (postelová spartakiáda d). A nesuďte mě, jen se přiznejte, kolik z vás kouká na netflixové reality show, ahaaaaa !

Když jsem tedy zahlédla, že má vyjít novinka Colleen Hoover, Kosti v srdci, okamžitě jsem po ní skočila. Jenže! Nevšimla jsem si, že vyšla v Yoli - říkáte si, no a? Colleen jako Colleen, ne? No, ne. Ona totiž původně psávala young adult, ale postupně přesedlala na starší čtenářky (sim vás starší, jakože se z nás, jejích původně teen čtenářek, staly ženy rozumnější, s nějakou tou zkušeností na kontě, ale žádné vyzobané slunečnice, chápeme se, že jo ?). Tyhle dospělejší knížky mají vždycky nějakou myšlenku, téma, něco, co člověka donutí přemýšlet. Ovšem prostřednictvím knihy Kosti v srdci se vrací ke svým young adult kořenům, a to už u mě zkrátka nefunguje.

Takhle - je to čtivé jako blázen, je tam bambilion klišé včetně záhadného, tajemného badboye, který samozřejmě není tak moc bad, zato je hodně hot, ale to problém není, s tím v rámci žánru počítám, ale tady to na mě zkrátka nějak nefungovalo. Slušně se to rozjelo, ale když přišlo na podstatu příběhu, udělala Colleen hrc prc, šup a konec. Před 15 lety bych z toho možná byla odvařená, ale teď to šlo úplně mimo mě.


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Beyah se nemůže dočkat, až nechá minulost za sebou a vydá se na cestu k lepším zítřkům. Od vysněné budoucnosti ji dělí jen dva krátké měsíce. Dokud nečekaná smrt nezpůsobí, že Beyah nemá v kam jít. A tak je nucena strávit zbytek l... více


Komentáře (0)

Přidat komentář