Konzultant

recenze

Konzultant (2023) 5 z 5 / EvikU.
Konzultant

Třetí díl série Alexandr Kraus. Předchozí díly jsem nečetla, ale vůbec to nevadilo. Kniha jde číst krásně bez znalosti předchozích dvou. Ale je pravda, že předešlé díly si musím dosehnat a přečíst. Z náznaků, které v knize jsou na předešlé knihy jsem moc zvědavá, co se stalo.

Postavy vyšetřovatelů Saša, Andrea i psycholog a Andrein kolega mi sedli. Jsou lidský, sympatický se smyslem pro humor, kteří si dokázali při vyšetřování udělat z něčeho srandu  a hezky to detektivku na chvíli odlehčí a zasmála jsem se. Mají i občas strach, pochybnosti, bolest. Jsou to postavy z masa a kostí, skutečné, zadní batmani jako v jiných thrillerech.

Promyšlená postava vraha "operátora" byla skvěle napsaná. Při popisování vražd jsem měla mrazení v zádech a husinu. A pozor, venčit psa po té, co čtete tuto knihu se nedoporučuje. Velmi reálně popsaný děj, styl psaní takový, že máte pocit, že stojíte vedle vraha. 

Prostředí Karlových Varů a okolí už byl jen krásný doplněk, protože se mi město líbí. Kniha odsejpala, žádná hluchá místa, výborně popsané scény, láska hlavních hrdinů Andrey a Saši, která nebyla ukazaná slovy, ale činy. A konec? Když si vydechnete, že je po všem, tak Vás autor vyvede z omylu  a opět šokuje. Doporučuji!!!


Konzultant Konzultant Antonín Mazáč

„Muž, kterého hledáte, na vás čeká v Luční 154, slečno Šimečková. Pospěšte, nechal jsem vám otevřeno…“ Na Karlovarsku řádí sériový vrah. Vyžívá se v neskutečné brutalitě, nesmírně rád se poslouchá a je si tak jistý svou geniali... více


Komentáře (0)

Přidat komentář