Kosti pod mechem

recenze

Kosti pod mechem (2024) 4 z 5 / EvikU.
Kosti pod mechem

Nevím jestli i někdo jiný napsal o minotaurech. Já o nich četla poprvé a musím říct, že si mě kniha získala svou nevšedností. Knihou se střídá vyprávění ve kterém se střídá minulost a přítomnost. Una a Nerghan. Nerghan a Hinarea.

Postupně se pak dozvídáme vše okolo jeho života. Vše se nakonec spojí jako puzzle. Jednotlivé části knihy zapadají na své místo, aby vznikl ucelený obrázek.

Moc mě bavily popisy místa a hlavně popis samotných minotaurů a šamanek. Nerghan putuje světem, aby obhájil svou čest, pomstil svou rodinu. Získal zpět svoji svobodu. Tlupa na Pláních má svého sigura, který vládne. Řídí se starými zákony a konexemi. Ne vždy se rozhodne správně. A některé zákony by bylo potřeba napsat nové.

Popisování bojů, msta, odplata, přátelství, láska ale i smrt. Nic není černobílé a čest není všechno na světě. Boj se sekerou na život a na smrt. Výhra očistí jeho jméno…

V průběhu knihy jsou staré básně o legendách, které knihu krásně doplňují. Skvěle napsaný příběh, který ukazuje na pravé hodnoty v životě a touhu po spravedlnosti.


Kosti pod mechem Kosti pod mechem Zuzana Hartmanová

Originální pocta hrdinské fantasy z magického světa Accadu, kde minotauři bojují o svou budoucnost. Čest je víc než život. Tak praví Kodex, jímž se minotauři z accadských Plání řídí již dlouhé generace. Nyní je ale vše jinak a... více


Komentáře (0)

Přidat komentář