Kočkomil či nikoliv, Zeldu nejde nemilovat

recenze

Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy (2021) 5 z 5 / Piškotek_123
Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy

Nemusíte patřit mezi milovníky koček, abyste si tuto knihu na první přečtení zamilovali. Zelda totiž není jen tak obyčejná kočka, Zelda je kočkobrita, která si velmi rychle vybudovala širokou fanouškovskou základnu napříč sociálními sítěmi.

Člověk sedí vedle mě,
kouká na mě s láskou,
chviličku si povídáme,
pak ho ťafnu packou.

Zelda, původem z Mayhew, našla v roce 2014 zalíbení v Mattovi Taghiofovi, který do kočičího útulku zavítal na doporučení jednoho z kamarádů. Svým osobitým vyplašeným výrazem ho natolik uhranula, až mezi nimi po krátké chvíli přeskočila jiskra, a Matt už se na žádnou jinou v životě nepodíval. Coby správný a typický milovník domácích mazlíčků se o Zeldiny každodenní zážitky, nálady, myšlenky i fotografie dělil se svými přáteli, již ho přivedli na myšlenku založit účet na Twitteru a podělit se i s širokou veřejností. Fanoušci, a nejen ti, z ní byli stejně jako on okamžitě nadšeni. Mattovi se navíc ozval i jeden zapálený nakladatel-kočkomil, který přišel s návrhem vydat o Zeldě knihu.

Milá Zeldo,
moje služebná vydává divné zvuky. Myslím, že se snaží dosáhnout si na špičky prstů u nohou, ale zatím jí ještě pěkný kus chybí. Máš nějakou radu, jak s takovým chováním zatočit?
Mávám
Pacinka

Máte čtecí krizi a hledáte knihu, která vás z ní dostane? Pak sáhněte po Zeldě. Jste kočka a nevíte si rady se svými lidmi? Napište do poradny tety Zeldy. Nevíte, která sportovní aktivita je pro vás tou nejvhodnější? Zeptejte se trenérky Zeldy. Nemůže se rozhodnut, do čeho se zaposlouchat? Nechte se nalákat na Zeldiny coververze známých českých i zahraničních autorů.

Za mořem nejhlubším, za horou vysokou,
v komoře v konzervách tam rybičky jsou.
Marta Kumyšová

Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy pro vás budou nezapomenutelným čtenářským zážitkem, ke kterému se budete rádi vracet. Kniha si vás zcela jistě získá nejen skvělým překladem Anny Formánkové, ale i řadou Zeldiných fotografií a originálních ilustrací. A pokud by vám po přečtení knihy Zelda chyběla, najdete ji kromě Twitteru i na Facebooku či Instagramu.


Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy Matt Taghioff

„Zvědavost je mnohem víc než jen touha objevovat. Je to životní styl, je to výsada. Zvědavost znamená celé hodiny sledovat mouchu na zdi, skočit do šuplíku s ponožkami těsně předtím, než se zavře, nebo jít a znovu si přičichnout s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář