Kniha noci

recenze

Kniha noci (2022) 4 z 5 / Andrea.Mayer
Kniha noci

Loupeže, tajné spolky a stínová magie. Tuhle knihu jsem si i přes pomalejší tempo zamilovala. Magický systém byl opravdu jedinečný a stránku od stránky toužíte dozvědět se o něm něco víc.

Charlie Hall, talentovaná zlodějka a podvodnice, která celý život dělá jedno špatné rozhodnutí za druhým. Charlie je mezi stínaři oblíbená pro své zlodějské umění, po vážném zranění se však rozhodne z branže odejít a začít nový život. Nyní žije v pronajatém bytě se svou mladší sestrou a přítelem Vincem, má obyčejnou práci a snaží se vyhýbat problémům. Když ji však stará známá požádá o pomoc, Charlie se znovu ocitne zapletená do nebezpečných záležitostí světa stínové magie.

Příběh se soustředí na přítomnost, kdy se Charlie snaží najít knihu zvanou Liber Noctem, ale je zde i velké množství flashbacků z jejího ne úplně šťastného dětství. V pár kapitolách nahlédneme i do Vinceovi minulosti, tyhle poznatky si dobře zapamatujte, budou se vám později hodit. Ač můžou někomu tyto záblesky minulosti připadat rušivé, já jsem se na ně těšila a přišly mi skoro zajímavější než část příběhu odehrávající v přítomnosti.

Hlavní hrdinka nebyla dokonalá, jednala impulsivně, ale dobře si uvědomovala co dělá a často v jejích rozhodnutích figurovala chladná vypočítavost. Za to jsem ji milovala. Také jsem si oblíbila Vince a všechna ta tajemství, která jeho postavu obklopovala. Vince nemá stín, což v tomhle světě znamená, že mu ho někdo ukradl. Co se vlastně stalo, se dozvíme až v závěru knihy. Pravdou je, že Charlie o Vinceovi neví spoustu věcí, ale je s tím v pohodě, alespoň dokud nezačnou vyplouvat na povrch.

Hořkosladký konec mi zlomil srdce a opravdu doufám, že má autorka v plánu pokračování, ještě nejsem připravená nechat ty dva jít. Knihu bych doporučila všem komu se líbil Devátý spolek nebo Addie LaRue.

4,5⭐️/5⭐️
~
Za poskytnutí knihy v rámci spolupráce moc děkuji Humbook blogerům :)

Komentáře (0)

Přidat komentář