Klára a Gabriela jsou opět něčemu na stopě

recenze

Pod lampou není vždy tma (2021) 3 z 5 / cornetka
Pod lampou není vždy tma

Klára a Gabriela jsou sestry, které žijí v jednom městečku - jedna vlastní květinářství, druhá kavárnu. Obě rádi zjišťují, kde se co šustne, jsou všímavé, nic jim neunikne a díky tomu mnohdy odhalí nejeden trestný čin. Stejně tak je tomu i v případě Kratiny, který se do Vlčic vrací poté, co si odsedí několik let ve vězení za údajnou vraždu své manželky. Klára ho potká na hřbitově, kde pokládá kytku na prázdné místo. Nedá ji to a když Kratina odejde, jde se k místu podívat blíž a najde iniciály Kratinovy manželky. A to by nebyla Klára, aby se o zjištění nepodělila s Gabrielou. Obě se shodnou, že se jim na to všem něco nezdá a začínají zjišťovat více informací. Kratina se toho domákne a v domnění, že je vystraší, jim na rovinu řekne, ať se na to vykašlou nebo se jim něco stane. To jim doporučí i jejich partneři, ale Klára s Gabrielou mají svoji hlavu a pátrají potají dál.
Od autorky jsem několik knih už četla, ale týkaly se mezilidských vztahů. S tímto námětem jsem se u A. Jakoubkové ještě nesetkala a tak mě to trochu překvapilo.
Klára a Gabriela mi nejdřív připadaly jako největší drbny, které shání kdejakou senzaci a mají potřebu do všeho strkat nos, i když jim to nepřísluší – prostě zvědavé ženské. Ve finále měly správný úsudek, věřily svojí intuici a šly si stůj co stůj za svým, ale příliš mi k srdci svou povahou nepřirostly. Kdyby byly vyšetřovatelky, tak bych to pochopila, ale u obyčejných ženských mi to prostě nesedělo.
Ze začátku jsem měla problém s velkým množstvím osob, které v knize vystupují a různě se střídají - možná je to i tím, že jsem nečetla předchozí dvě knihy této série a tudíž byli pro mě zcela novými lidmi.
Kniha je to spíš oddychová, nenáročná, kterou přečtete celkem rychle, navíc s lehkou detektivní zápletkou.
Myslím, že nejsem ta správná cílová skupina, ale pokud máte Kláru a Gabrielu rádi, sledujete jejich příběhy a baví vás jejich pátrání, které nezná mezí, jistě se vám bude líbit i tato kniha.

Komentáře (0)

Přidat komentář