První případ Madison a Natea

recenze

Pád do tmy (2022) 5 z 5 / cornetka
Pád do tmy

Pro mě nová detektivní série, ve které sledujeme práci soukromého vyšetřovatele jménem Nate Monroe a bývalé policejní vyšetřovatelky Madison Harperové. Kromě toho, že oba mají nějaká svá tajemství, spojuje je jedna věc - oba byli odsouzeni za zločin, který nespáchali.

Madison vyhledá Nateho, aby ji pomohl najít toho, kdo ji dostal do vězení. Hlavně je ale na mizině a nemá kde bydlet. Shodou náhod dostane Nate případ, v rámci kterého má najít 12letou Jenny. Ta se ztratila na letním táboře a jak to vypadá, není po ní ani stopy. Vydává se tedy do tábořiště a Madison bere s sebou.

Při vyšetřování Madison nezapře bývalou policistku. Naopak u Nateho je znát doba strávená ve vazbě, během které mu uteklo spoustu vymožeností a moderních záležitostí. Ti dva tedy mají rozdílné myšlení a postupy, co se týká vyšetřování a občas to drhne, ale na druhou stranu se doplňují. A také se v některých situacích chápou i díky jejich pobytu ve vězení, který se odráží v jejich chování - jsou nedůvěřiví a pořád v nich vězí touha po spravedlnosti a po odplatě, která je pro ně tak trochu hnacím motorem.

Autorka zvolila krátké kapitoly, které mi v tomto případě sedly. Vyprávění ubíhá ve svižném tempu a pořád je se na co těšit. Bavilo mě sledovat, kam se vyšetřování Nateho a Madison ubírá. A oba mi byli sympatičtí, i když každý je jiný a svůj. Čelí různým nástrahám, ale nevzdávají se a jedou dál.

Pád do tmy je moje první setkání s autorkou a touto dvojicí a rozhodně se co nevidět pustím do dalšího dílu. Ještě musím vyzdvihnout především poslední třetinu knihy, kdy děj knihy nabírá na obrátkách a otevírá se nám vyřešení případu

Komentáře (0)

Přidat komentář