Když získáte lásku kočky, najdete v ní kamarádku, léčitele a ochránce, který se nelekne ani samotného pekla

recenze

Léčba kočkou (2019) 5 z 5 / LucieB.
Léčba kočkou

Magický vztah člověka a zvířete najdete v knize Olgy Krumlovské Léčba kočkou, která je určena nejen všem milovníkům koček a zvířat všeobecně, ale i těm, kdo se zajímají o přírodní energie a alternativní terapie. Kniha přináší informace z historie, mytologie, domestikaci, ale i komunikaci mezi zvířetem a člověkem. Autorka se zde upřímně vyznává k lásce o obdivu ke kočkám jako bytostem, ale své místo tu má i duchovní rovina a nechybí příběhy, které rozněžní každého milovníka koček.

Říká se, že kočky mají 9 životů. Není zcela jasné, odkud pramení tato pověra, ale je zřejmé, že kočky uctívalo mnoho dávných kultur jako magická zvířata a v mytologii, zejména egyptské, byly spojovány a vzývány jako božstvo.

Kočky si vždycky budou dělat co chtějí a kdy chtějí, a není nic, co byste s tím mohli udělat. Frank Perkins.

Víte, co vám chtějí kočičky říct? Znáte tu nejzákladnější symboliku jejich mluvy, kdy si každá kočka a její lidský přítel vytvoří za roky svého soužití dorozumívací projevy? Převážná část majitelů si se svojí kočkou povídá a zvíře reaguje na určité věty, jejich hlasovou výšku nebo zvolený způsob vyjadřování a náladu. Kočka se stává společníkem, partnerem a mnohdy i vrbou, které můžeme všechno svěřit. Nekárá, nehodnotí, je univerzálním léčitelem a dokáže být velmi dobrou společnicí stresovaných a duševně nemocných lidí. Záleží ale na sympatiích, kočka si sama vybírá, koho bude léčit. Ale pokud si získáte kočku na svou stranu, máte vyhráno.

Když si hraji se svou kočkou, mám občas pocit, že si ona hraje se mnou. Montaigne

Pěknou kapitolou jsou Kočky mého života, kde se autorka svěřuje s příběhy některých výjimečných koček, které prošly jejím životem. V jiné kapitole zase doporučuje, jakou kočičku si vybrat a jak poznáte, že se k vám nejlépe hodí.
Kapitola Kočičí zahrádka poradí, které rostliny se k vaší kočce nejlépe hodí, protože jak je známo, kočka potřebuje zelené rostliny a trávy ke správnému trávení.

Koťátka jsou andělé s vousky. Alexis Flora Hope

Zajímavostí je výklad snů o kočkách a kočičí horoskop, ve kterém tu svou kočičku zcela jistě najdete. Na tu naši Cácorku tedy fakt sedí! A kdybyste snad někdy váhali, jaké dát své kočičce jméno, můžete se inspirovat bohatým přehledem všemožných kočičích jmen.

Když sis vysloužil její náklonnost, bude kočka tvým přítelem, nikdy však otrokem. Théophile Gautier

O autorce: PhDr. Olga Krumlovská, novinářka a astroložka, autorka mnoha knih o józe, magických místech, astrologii a léčitelství, přichází s knihou o zázračné léčivé schopnosti jejích oblíbených domácích mazlíčků – koček. S léčivou schopností těchto zvířat má cenné zkušenosti zejména díky svému autistickému synovi a také díky zdravotním problémům, které překonala hlavně, jak říká, díky své kočce Mao. A jak sama říká: Když získáte lásku kočky, najdete v ní kamarádku, léčitele a ochránce, který se nelekne ani samotného pekla.

Léčba kočkou je skutečným balzámem pro duši všech milovníků koček. Věřím, že po přečtení této knížky se naprosto ztotožníte s autorčinými názory, postřehy, zkušenostmi a příběhy. A pokud jste dočetli až sem, znamená to, že kočky jsou součástí vašeho života a že byste o nich dokázali s láskou a něhou vyprávět nekonečné hodiny. Nezpochybnitelné však je, že kočky byly, jsou a budou velice důležitou součástí našeho života.


Léčba kočkou Léčba kočkou Olga Krumlovská

Ve své nové knížce autorka vypráví o historii zdomácnění koček i o tom, proč si kočka i po své domestikaci uchovává velkou míru nezávislosti a svobody. O tom, jak s námi kočky komunikují hlasem i řečí těla i jak dokáží léčit. Vedl... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

Medunkavera
15.01.2020

Ano, dočetla jsem až sem a chtěla bych Vám poděkovat za hezkou recenzi. Každá věta, každé slovo mě oslovuje. Kočka je prostě úžasná společnice a kamarádka.
Ale.. musíme se - bohužel - smířit s tím, že si vždycky bude dělat to, co bude chtít. Ale vynahradí nám to:
Mně kolikrát není dobře - ať už psychicky, nebo mě něco bolí a ona to okamžitě zaznamená: Sedne si a tak zvláštně a zkoumavě se na mně dívá. Ať jen sedím, nebo něco dělám, nespustí ze mně oči.
"Dneska mi není dobře, Oggynko."
Zadívá se mi s takovým porozuměním do očí a já úplně slyším, jak říká: "Já vím."
Zní to asi divně, ale já to tak cítím.