Kdo jsem?

recenze

Mnich, který miloval kočky (2023) 5 z 5 / Kikina182
Mnich, který miloval kočky

Krispála už doma nic nedrželo a tak se vydal vstříc budoucnosti. Koupil si letenku a odletěl do Indie. Neměl tušení, co na něj v Indii čeká, jen se chtěl naučit řádně praktikovat jógu. Na své cestě toho ale díky svým průvodcům získal mnohem víc. Poznal sám sebe.

Kniha sice nabízí příběh, který má začátek a konec, ale primárně je to filozofická kniha. Jedná se tedy o naučnou literaturu a je třeba s tím počítat. Kniha je plná nejrůznějších myšlenek, kterým je vždycky věnovaná celá kapitola, která se jimi zabývá. Je to napsáno čtivě a neměla jsem nejmenší problém se okamžitě ponořit jak do příběhu, tak do jednotlivých témat. Pořád se ale jedná spíše o odbornější literaturu a ta se čte samozřejmě trochu jinak než beletrie.

Myšlenky, které kniha nabídla, se mi moc líbily! Všechny vlastně vycházely z východní filozofie, takže mi mnoho z nich znělo povědomě, ale zároveň jsem v knize našla i mnoho nového. A jak to tak u tohoto typu literatury bývá, pevně věřím, že až knihu otevřu znovu, najdu spoustu dalších věcí, které jsem v ní teď neviděla.

Pokud jste fanoušky filozofie, obzvlášť té východní, a chcete něco čtivého, tak můžu knihu jen doporučit. Stejně jako v případě, že hledáte nějakou motivační literaturu nebo jen nový životný směr. Všechno tohle v téhle knize určitě najdete. A pokud vám nevadí podtrhávání v knihách, doporučuji mít po ruce hromadu zvýrazňovačů a lístečků, abyste si mohli to nejzajímavější označit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Naše nakladatelství a Knihy Dobrovský.


Mnich, který miloval kočky Mnich, který miloval kočky Corrado Debiasi

Co kdyby vám někdo řekl, že se podivnou hrou osudu ocitnete ve společnosti starého mnicha a jeho úžasných koček? Že podstoupíte iniciační cestu plnou setkání, díky nimž poznáte nesmírnou krásu svojí duše? A že než naleznete lásku,... více


Komentáře (0)

Přidat komentář